Astăzi se judecă insolvenţa SNÎMVJ

Un creditor al societãtii care se ocupã de închiderea minelor neviabile din Valea Jiului cere instantei declararea insolventei SNÎMVJ. Astfel, la Tribunalul Hunedoara se judecă, astăzi, cererea de intrare în insolvenţă a Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului.

index

AXIS CORPORATE SECURITY SRL cere insolventa SNÎMVJ. Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului se confruntã cu dificultãti financiare tocmai din cauza Complexului Energetic Hunedoara. CEH nu a reusit sã achite, în totalitate, cãrbunele furnizat de minele neviabile din cadrul SNÎMVJ.

Reprezentanţii Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului susţin că nu vor intra în insolvenţă. Potrivit informatiilor financiare, la data de 30 iunie 2015, Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului înregistra pierderi de 59.815.046 lei. La sfârsitului anului 2014, SNÎMVJ a înregistrat un profit de 401.107,00 lei. cei de la societatea de închideri se confruntă cu probleme financiare din cauza Complexului Energetic Hunedoara care nu achită facturile pentru huila energetică livrată.

[slideshow_deploy id=’13835′]