Zbor de plăcere transformat în coșmar pentru un pilot din Deva

Un pilot în vârstă de 46 de ani din Deva a fost implicat într-un incident aviatic ce putea să-l coste viața, atât pe el, cât pe pasagerii din avionul de agrement în care se aflau.
avion-sibiu-1
Era un zbor de plăcere efectuat de pilotul devean Ștefan Togănel, iar în avionul de agrement se aflau trei personae din Prahova. Avionul a ratat decolarea și s-a prădubușit pe aerodromul Măgura, de lângă Cisnădie. Pilotul povestește că o baltă a frânat aparatul de zbor. „În capătul pistei o baltaoaca mai mare, m-a frânat. Foarte mult. L-am desprins în limita, ştiam că urmează o vale şi urmă să iau viteză, dar din păcate în faţă mea au apărut pomii şi nu am vrut să întru în ei că era cam grav. Am deviat puţin pe dreapta şi m-a prins un boschet mai că lumea. Şi de acolo a fost frânarea şi şi m-am oprit”, a povestit Ștefan TGogănel, citat de Știrile ProTV.
Din fericire, toți pasagerii avionului au scăpat cu răni ușoare. Avionul de mici dimensiuni a început decolarea pe aerodrumul Măgura în jurul orei 15. S-a ridicat de la sol mai puţin de un metru, însă pilotul nu a reuşit să prindă suficenta viteză. Pilotul, a urmat imediat procedurile pentru a evita un incendiu sau chiar o explozie. Astfel, au fost tăiate contactele și au fost evacuați de urgență pasagerii.
Cei patru au ieşit rapid din avion şi în câteva minute au ajuns la spital în Sibiu, dar fără răni grave. UN singur pasager a fost accidentat mai serios, având fractură de claviculă. Restul au scăpat cu escoriații ușoare și o spaimă zdravănă.
 [slideshow_deploy id=’24093′]