Instanța a declarat insolvența în dosarul Gerom International

Instanța Tribunalului Hunedoara a dispus deschiderea procedurii generale de insolvență a SC Gerom Internaţional SA și a numit ca administrator judiciar provizoriu societatea Contaudit Insolvent SPRL, cu o retribuţie de 3000 lei. Cererea de intrare în insolvență a fost formulată chiar de firmă. 
gerom
Odată cu intrarea în insolvență, magistrații au mai dispus tuturor băncilor la care debitorul are deschise conturi să nu elibereze sume fără un ordin al administratorului judiciar, care va comunica de urgenţă băncilor instituirea acestei interdicţii. Termenul limită de depunere de către creditori a opoziţiilor la sentinţa de deschidere a proceduriia  fost stabilit la 10 zile de la notificare, în timp ce termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului a fost fixat pentru data de 12.08.2016.
Fixează termenul de verificare a creanţelor, de întocmire şi publicare în BPI a tabelului preliminar de creanţe la data de 01.09.2016; Fixează termenul de definitivare a tabelului creanţelor la data de 29.09.2016. Fixează data şedinţei adunării creditorilor va avea loc în data de 06.09.2016, ora 12,00 la sediul Tribunalului Hunedoara. Fixează termenul limită pentru întocmirea raportului 19.07.2016. Fixează termenul limită pentru întocmirea raportul privind cauzele şi împrejurările care au dus la apariţia stării de insolvenţă a societăţii debitoare prevăzut de art. 58 alin.1 lit.b la data de 08.08.2016. Fixează termenul limită pentru inventarierea bunurilor din averea debitorului prevăzut de art. 101 alin.1 la data de 26.08.2016. Fixează termen pentru control la data de 19.10.2016″, se mai arată, printer altele, în dispozitivul sentinței.
Pe rolul Trbunalului Hunedoara mai este un process cu același obiect, dar acesta a fost conexat la prezenta cauză, cererea de deschidere a procedurii insolvenţei formulată tot de către creditorul SC Gerom Real Estate SA devenind declarație de creanţă. Diferența între cele două dosare este că, dacă la cauza judecată déjà, Gerom International este cel care și-a cerut insolvența, din cauza datoriilor accumulate către Gerom Real Estate, în cel de-al doilea dosar Gerom Real Estate a cerut deschiderea procedurii.
Gerom Internaţional este continuatoarea vechii uzine de utilaj minier UMIROM Petroşani şi principalul beneficiar al produselor sale a fost industria extractivă din Valea Jiului, reunită în ultima perioadă sub „umbrela” Complexului Energetic Hunedoara. Gerom Real Estate este înfiinţată mai recent şi face parte din acelaşi grup de firme care îl au ca numitor comun pe Aurelian Serafinceanu, care controlează ambele societăți, chiar dacă nu în mod direct. Înfiinţată în 2009, Gerom Real Estate are ca principal obiect de activitate închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. În 2015 avea fix 12 angajaţi şi un profit net declarat de 187. 432 lei, potrivit site-urilor de specialitate. Potrivit unor informații, relația comercială dintre cele două societăți este dată de faptul că Gerom International funcţionează în spații închiriate de la Gerom Real Estate și de aici apar datoriile scriptice.
Pentru starea financiară în care se află firma, managerul Gerom International, Andrei Leca, dă vina pe Complexul Energetic Hunedoara, de la care au de recuperat peste 1,6 milioane de lei.
„Din cauza blocajului creat de CEH. Lipsa plăţilor, lipsa comenzilor… În ultima perioadă, relaţiile comerciale cu cei de la CEH au fost practic zero, şi asta de măcar 6 luni, dacă nu mai mult. Suma (n.r. care trebuie recuperată de la CEH) este aceeaşi cu care ne-am înscris la masa credală, dar probabil că va creşte după calcularea penalităţilor de întârziere. Am avut 100 de angajaţi, vom rămâne probabil în cel mai scurt timp cu 30 – 40. Sunt afectate circa 50 de persoane, care au intrat în şomaj”, a declarat recent  managerul Gerom International SA Petroşani, referindu-se şi la modul în care blocajul financiar afectează societatea.
[slideshow_deploy id=’27126′]