40.000 de lei cauţiunea în procesul de declarare a insolvenţei SNIMVJ

Nu mai puţin de 40.000 de lei trebuie să achite firma ginerelui lui Vasile Blaga, Axis Corporate Security, drept cauţiunea în procesul în care a cerut insolvenţa Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului.
Suma stabilită de judecătorul sindic este de 40.000 de lei.
 
  „În temeiul art. 72 alin.1 obligă creditoarea SC Axis Corporate Security SRL Deva prin administrator judiciar Expert Insolvenţă SPRL la consemnarea la o bancă a unei cauţiuni în valoare de 40.000 lei, în termen de 5 zile de la comunicare, sub sancţiunea respingerii cererii formulate”, este decizia instanţei de judecată.  Potrivit legii, la cererea debitorului, judecătorul-sindic îl poate obliga pe creditorul care a introdus cererea de deschidere a procedurii insolvenţei să consemneze la o bancă o cauţiune de cel mult 10% din valoarea creanţelor, urmând ca acesta să fie restituită creditorilor, dacă cererea va fi admisă.
Următorul termen al cauzei a fost stabilit pentru data de 26 octombrie. De precizat că Axis Corporate Security a cerut insolvenţa societăţii care administrează minele neviabile pentru o datorie de circa un milion de lei.
AXIS Corporate Security SRL, prin administrator judiciar, a înregistrat, la mijlocul lunii mai, pe rolul Tribunalului Hunedoara, un dosar în care cere instanței să declare insolvența în cazul Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului.
Axis Corporate Security este la rândul ei în insolvenţă, după ce chiar reprezentanţii firmei au cerut în instanţă deschiderea procedurii simplificate a insolvenţei, iar magistraţii Tribunalului Hunedoara au admis solicitarea şi au numit administratorul judiciar. Decizia celor de la Axis are la bază, în principal, datoriile acumulate la bugetul de stat, pe care societatea nu le-a mai putut achita.
[slideshow_deploy id=’20328′]