Patru programe de dezvoltare a turismului finantate de ANT

În judeţul Hunedoara sunt în derulare patru programe mari de dezvoltare a turismului, trei implementate de consiliile locale şi unul de Consiliul Judeţean Hunedoara.
 
Autoritatea Naţională pentru Turism şi-a anunţat intenţia de a sprijini financiar în continuare proiectele de dezvoltare a turismului demarate în judeţul Hunedoara, ţinând cont de potenţialul turistic şi contextul economico – social al zonei. Zeci de milioane de lei au atrs până acum de la bugetul de stat aceste programe.
Cei mai mulţi bani de la bugetul local au ajuns la Vulcan, începând cu anul 2009, pentru implementarea proiectului „Schi în România, oraşul Vulcan”. Suma atrasă, inclusiv pentru realizarea telegondolei care merge în Pasul Vâlcan este de peste 48 de milioane de lei, bani plătiţi de Autoritatea Naţională pentru Turism către Consiliul Local Vulcan. De asemenea, Lupeniul a înghiţit aproape 37 de milioane de lei din fonduri guvernamentale pentru proiectul „Schi în România, straţiunea Straja”, alocaţiile bugetare fiind demarate în anul 2011. În schimb, la Petroşani, pentru proiectul ce vizează domeniul schiabil din Parâng, au intrat în conturi aproape 26 de milioane de lei, sumă plătită tot prin ANT.
Bani au ajuns şi la Consiliul Judeţean Hunedoara pentru implementarea proiectului  ”Construcţii baze salvamont şi refugii montane”,  Munţii Retezat-Râuşor, Poiana Pelegii, Pietrele, Bucura, Paltina, Stâna de Râu, Baleia. 2. Recuperarea valorilor de cult, comuna Balşa, satul Vălişoara, comuna Băiţa, satul Hărţăgani,comuna Brănişca, satele Boz şi Târnăviţa, comuna Bunila, satul Alun, comuna Bulzeştii de Sus, satul Tomnatec, comuna  Gurasada, satul Gothatea, comuna Ilia, satul Dumbrăviţa, comuna Pestişu Mic, satul Almaşu Mic, comuna Topliţa,   satul Vălari, omuna Vaţa de Jos, satul Căzăneşti,comuna Zam, satul Sălciva”.
Pentru acets proiect, de la bugetul de stat s-au alocat 2,372 de milioane de lei.
[slideshow_deploy id=’19661′]