Fostul director al CEH are pretenții financiare, cerute în instanță

Fostul director al Complexului Eergetic Hunedoara, Emil Florut, a dat din nou în judecată compania. Floruț mai are un dosar pe rol, deschisă pentru că a fost conediat, în care așteaptă sentința.
 169
Noua cauză, cu obiect „pretenții”, a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Hunedoara, acolo unde se află și dosarul de insolvență al Complexului Energetic Hunedoara și deocamdată nu a primit un termen de judecată. Emil Floruț s-a ănsris și la masa credală după prima intrare voluntară în insolvență a CEH, din data de 7 ianuarie, cu suma de 510.300 lei, reprezentând drepturi salariale.
Pe de altă parte, Tribunaluil Bihor este așteptat să se pronunțe în dosarul în are Floruț a contestat decizia de concediere, luată de Consiliul de Administrație. Sentința va fi anunțată în data de 12 iulie.
Emil Floruţ a fost revocat din funcţia de director general la finele lunii decembrie a anului trecut, printr-o decizia a Consiliului de Administrație. Între fostul director general și membrii Consiliului au existat mai multe neînțelegeri, între care și faptul că acesta nu a întocmit la timp un plan propriu de management al societății, în intervalul stabilit de 90 de zile.  De asemenea, fostului director general al CEH i s-a mai reproşat faptul că nu a trimis membrilor CA raportul de activitate pe trimestrul III, că ar fi absentat prea mult de la sediul societății și că ar fi avut o relație deficitară cu sindicatele.
 Emil Floruț a fost desemnat în funcția de director general al CEH în luna septembrie 2015, în conformitate cu prevederile OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.
[slideshow_deploy id=’13837′]