Procurorii DIICOT au atacat sentința din Dosarul Berbeceanu

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a formulat apel la sentința prin care comisarului șef Traian Berbeceanu, fost șef al BCCO Alba, a fost achitat de completul de trei judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție.
Traian-Berbeceanu
Reamintim că, în Dosarul Berbeceanu,  Ioan Mureșan, fost procuror șef al DIICOT Alba a fost condamnat la șapte ani de închisoare cu executare pentru represiune nedreaptă, abuz în serviciu și fals intelectual. Nicolae Cean, fost procuror DIICOT, a fost condamnat pentru infracțiunea de represiune nedreaptă la doi ani de închisoare, iar fostul ofițer BCCO Alba Alin Muntean a primit o pedeapsă de patru ani cu executare tot pentru represiune nedreaptă și fals intelectual. În schimb, Traian Berbeceanu, care și/a susținut mereu nevinovăția,a  fost achitat, după ce a fost acuzat de procurorii DIICOT Alba că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală, fapte ce ar fi produs un prejudiciu de 3,5 milioane de lei. O altă acuzație era de luare de mită, respectiv o maşină de 20.000 de euro. Numai că, o anchetă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a scos la iveală faptul că probele DIICOT, din dosarul de acuzare a lui Traian Berbeceanu, fuseseră fabricate de procurori.
 Apelurile declarate se vor judeca la completul de cinci judecători al ÎCCJ, în această toamnă, după vacanța judecătorească.
[slideshow_deploy id=’24093′]