Nu au ce pune pe masă

Persoanele care pe timpul verii au făcut o afacere din culesul fructelor de pădure și al ciupercilor se plâng că roadele au fost distruse de grindină. Cei care pe timpul verii îşi rotunjeau veniturile de pe urma fructelor de pădure sau a ciupercilor, acum se văd cu buzunarele aproape goale. Grindina a distrus totul.

ciuperci5

“Nu prea avem ce culege. Abia dacă am adunat cât să punem în 2-3 caserole. Sunt puţine afine sau ciuperci. E foarte greu. Vremea rea ne-a lăsat fără bani”, ne spune unul dintre vânzătorii de fructe de pădure din piaţa din Petroşani.

Dacă anii trecuţi, aceşti cutreierători făceau bani frumoşi de pe urma rodului pământului, acum se plâng că nu au ce vinde.

“Anii trecuţi făceam bani frumoşi într-o singură zi, iar acum, după grindina aia, veniturile s-au redus foarte mult. În câteva săptămâni am vândut cât anul trecut într-o zi. O să murim de foame”, ne spune acelaşi vânzător.

Nici recolta de ciuperci nu este bogată. Căldura din ultimele zile şi lipsa precipitaţilor a diminuat drastic aceste culturi.

[slideshow_deploy id=’30675′]



(Următoarea știre) »