Vasile Dîncu despre minerit

Vicepremierul României, Vasile Dîncu, subliniază că banii care s-au alocat pentru sectorul minier, în trecut, au fost folosiți fără chibzuință.

dancu

 

“În Valea Jiului a fost o perioadă în care au venit foarte multe resurse, știu că au venit bani foarte mulți pentru retehnologizări. În loc să se dea la modernizarea minelor s-au dat la salarii. Am văzut cum prospera Valea Jiului în bunuri de consum, electronice, era un spectacol teribil, într-o perioadă în care dacă banii erau folosiți pentru destinația rațională ar fi produs dezvoltare în Valea Jiului, nu ceea ce se întâmplă acum”,  a precizat Vasile Dîncu, vicepremierul României.

Câțiva reprezentanți ai Sindicatului Muntele s-au întâlnit, vineri, cu vicepremierul României Vasile Dîncu. Aceștia i-au explicat situația cu care se confruntă Complexul Energetic Hunedoara și ce ar însemna falimentul societății energetice pentru întreg județul. Sindicaliștii cer protecție socială pentru cei care își vor pierde locurile de muncă, dar cel mai important cer continuarea activității miniere și a celei energetice.

“Am argumentat poziția noastră prin ceea ce Guvernul României își asumă, și anume păstrarea în sistemul energetic național a unui grup cu funcționare continuă la Mintia și a celui de la Paroșeni, iar în acest context, cu siguranță toate demersurile pe care trebuie să le facă Guvernul converg către sprijinirea acestei energii electrice de care avem nevoie. În același timp mai este protecția socială de care trebuie să se bucure salarații din cadrul CEH și sper că lucrurile acestea au fost auzite de oameni care pot să decidă pentru noi”,  a concluzionat Petre Nica.

Vicepremierul României, Vasile Dîncu, nu este străin de situația cu care se confruntă Complexul Energetic Hunedoara, dar spune că, în trecut, au existat fonduri pentru retehnologizarea minelor, însă banii s-au scurs în salarii.

[slideshow_deploy id=’27126′]