PLOILE DIN IUNIE ȘI IULIE CRESC FACTURILE LA APĂ PENTRU FIRMELE DIN VALEA JIULUI, DAR NU ȘI PENTRU POPULAȚIE

Agenții economici din Valea Jiului vor primi, în luna iulie, de la Apa Serv Valea Jiului facturi cu valori mai mari. Managementul operatorului regional de apă și canalizare din Valea Jiului a luat decizia de a factura o cantitate mai mare de apă meteorică penmtru această categorie de consumatori, ca urmare a debitelor mari de apă rezultată în urma căderilor abundente de ploi din lunile iunie și iulie.

apa-ploaie-mana

”Valoarea apei meteorice facturatã pe luna iunie 2016 este mai mare din cauza cantitãtilor mari de precipitatii. Potrivit raportãrii Agenției Naționale de Meteorologie, care este indicatorul care dictează cantitatea de apă meteorică în baza căreia Apa Sef  calculează volumul de apă meteorică evacuată, în luna iunie 2016 a fost înregistratã o cantitate de 188,6 l/mp, fatã de 105,9 l/mp în luna mai sau 88,4 l/mp în luna lunii aprilie 2016. În același timp, cantitatea înregistratã în aceeasi perioadã a anului trecut este mai micã cu 100 de litri pe metru pãtrat”, se aratã într-un comunicat emis de SC Apa Serv Valea Jiului.

Măsura va afecta doar cei 1.483 de abonați persoane juridice care au contracte directe încheiate cu Apa Serv Valea Jiului.  Conducerea operatorului de utilități precizează că populația nu va plăti în plus pentru apa meteorică, având în vedere faptul că în facturile lunare ale persoanelor fizice se regăsește, în medie, indiferent de volumul de precipitații căzute, un consum de un metru cub aferent evacuării apei meteorice.

[slideshow_deploy id=’19869′]