6 miliarde lei vechi economie la prima licitație publică organizată de noua administrație publică din Lupeni

O nouă viziune, o nouă abordare a actului de administrație publică locală și un nou stil de lucru impus de tânărul primar al municipiului Lupeni, Cristian Resmeriță aduc tot atâtea schimbări semnificative la nivelul administrației locale din această localitate.

resmerita-primar-lupeni

Deși încă de la începutul mandatului primarul Cristian Resmeriță, Primăria Lupeni s-a confruntat cu mari greutăți provocate de cele două inundații care au lovit municipiul Lupeni, noul primar a gestionat eficient situația de criză și, în paralel, a reușit și derularea în forţă a unei serii întregi de acţiuni edilitar-gospodărești, care au schimbat în mod vizibil ”faţa” municipiului Lupeni.

Potrivit propriilor sale declarații, primarul Cristian Resmeriţă pregăteşte însă pentru municipiul Lupeni o serie de lucrări de anvergură care au ca scop modernizarea municipiului Lupeni şi creşterea gradului de confort pentru populaţie.În acest sens, în în urmă cu câteva zile, s- a finalizat documentaţia aferentă şi a fost semnat primul contract de lcrări în baza căruia se va derula  proiectul de asfaltare a străzii Calea Brăii. Remarcabil este totodată faptul că, în urma  aplicăriii procedurilor de negociere şi desfăşurare a  licitaţiei pentru acest proiect, Primăria Lupeni a reuşit să obţină o economie de 6 miliarde lei vechi faţă de preţul estimat de executare a lucrărilor.
”În urmă cu câteva zile am reuşit să finalizăm procedurile legale de licitație şi să semnăm contractul  pentru derularea proiectului intitulat ”Modernizare str. Calea Brăii – rest de lucrări” . Putem spune că negocierile purtate au fot finalizate cu succes, întrucât după aplicarea procedurilor de licitaţie şi de negociere la care au participat un numar de 4 ofertanti, Primăria Lupeni a adjudecat lucrările firmei care ofertat cel mai mic preț, respectiv 437.455 lei cu TVA, în condițiile în care valoarea estimată a lucrării era e de 1.036.272 lei cu TVA, ceea ce a adus pentru noi o economie de 6 miliarde lei vechi. Lucrările care se vor executa în cadrul acestui nou proiect de anvergură pe care l-am promis locuitorilor din municipiul Lupeni, sunt lucrări de modernizare a străzii Calea Brăii şi constau în turnare de covor asfaltic, amenajare trotuare şi amenajare rigole”, a declarat Cristian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.
[slideshow_deploy id=’27126′]