FOTO/Producţia campaniei “EU CU MINE” a Universităţii Petroşani, mai tare de 455 de ori ca REGIO a Ministerului Dezvoltării

REGIO „Din zori până-n seară, dezvoltăm o ţară” – 1.365.705 lei, un promo sec, gen “mâna întinsă care nu spune o poveste…”  şi “EU ŞI CU MINE” Universitatea Petroşani – 3.000 lei, despre ingineri, datorită cărora există lucrurile de care, zilnic şi negreşit, se foloseşte omenirea…

Univ Eu cu Mine

Cine nu-şi aminteşte de vestita campanie de promovare a Programului Operaţional Regional, „Din zori până-n seară, dezvoltăm o ţară”? În clipurile respective cunoscutul actor Victor Rebengiuc prezenta diverse obiective modernizate pe bani europeni, sec şi rece, doar faima sa, respectul, aprecierea faţă de marele actor Rebengiuc îţi reţine atenţia… Practic, acea campanie REGIO era precum replica din Filantropica, “mâna întinsă care nu spune o poveste…” 

Univ Petro

CampAnia REGIo a fost extrem de controversată pentru că a fost considerată de specialişti ca fiind degeaba privind absorbţia fondurilor, ea desfăşurându-se la finalul  proiectului pentru “foloase” politice.

eu cu mine Univerist

Conform Ziarului Financiar şi paginademedia.ro costurile producţiei video, suma nu a părut mare ştiindu-se că imaginea costă, dar comparând cu alte producţii, cum este cea a Univesităţii Petroşani, este uriaşă – de 455 de ori mai mare.

UP promo altfel

Filmuleţul (20 de obiective),  pre-producția, producția, post-producție, studio și set, costume, electrică, sunet, procesare, muzica, casting, regizor, concept, etc., a costat  1.365.705 lei TVA inclus (300.000 de euro), au declarat pentru  paginademedia.ro  reprezentanții Ministerului Dezvoltării.

Videoclipul de promovare care circulă în spaţiul virtual este cel al Universităţii Petroşani, al cărui concept este mult mai complex, atinge multe laturi ale paletei empatice, aducând multă informaţie prezentată altfel, cu acea “sclipire”, acel ceva care te face să vezi produsul – inginerul – cu alţi ochi, te pune pe gânduri, te provoacă la întrebări ale căror răspunsuri ţi le dai singur. După ce vezi filmuleţul de 5 minute, spune o poveste extrem de reală, pe care tu, privitor, o percepi şi afectiv, pentru că actorul Vlad Rădescu ( cel ce era mai nororiu în lume, după rolul din Ciprian Porumbescu, decât Brad Pitt în zilele noastre),  ce joacă rolul bunicului care se adresează nepotului, o face magistral, cu aura sa de elegantă căldură, apreciere şi iubire pentru băiat şi profesia de inginer…

https://www.youtube.com/watch?v=TgC-EfCPyfE

Prorectorul Universităţii Petroşani, responsabil cu probleme de management şi promovare, Eduard  Edelhauser, ne-a spus cum s-a realizat acest material video, cât a costat şi cine l-a realizat.

UP promo1

“ Colegul nostru conf.univ.dr.ing. Adrian Florea are un fiu, Emilian Bogdan, absolvent al Universităţii Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică Bucureşti – Actorie, care a venit cu acest concept, alături de o echipă de trei colegi de-ai săi, actori şi un specialist în imagine – George Burcea, Vlad Ianuş, Cătălin Calotă. Ei l-au capacitat pe cunoscutul actor Vlad Rădescu. Ideea a fost mai veche, de acum doi ani, dar la acea vreme nu a fost agreată. Conceptul, producţia şi tot ce implică realizarea filmului de promovare a Facultăţii de Mine a costat 3.000 lei. Urmează să facem subtitrarea în limbile engleză şi fracenză, pentru că noi, Universitatea Petroşani, putem ieşi în primă fază peste hotare cu partea de minerit având cereri pentru şcolarizare cu predarea cursurilor în limba engleză. Este posibil ca de anul viitor să se şi materializeze acest lucru, să avem studenţi la Facultatea de Mine din Ghana, Camerun, Asia, Africa de Sud… Vor urma şi alte facultăţi din cadrul Universităţii pentru că avem cu ce” – a declarat Eduard Edelhauser, prorector al UP.

“Ca inginer am pus umărul pentru noi, am pus umărul pentru oameni… Te-ai gândit din ce sunt făcute lucrurile de care, zilnic şi negreşit, nu te poţi lipsi?… Ştiai că pentru un telefon mobil este nevoie de Mg, Cu, Au, Ag şi de multe, multe altele? Cine e omul fără de care nu puteai să comunici în timp real cu persoana iubită aflată în celălalt colţ al lumii?… Cine sunt oamenii care asigură toate astea? Inginerii… “

[slideshow_deploy id=’19869′]