Pompierii hunedoreni luptă fără întrerupere, pentru îndepărtarea efectelor fenomenelor meteo periculoase

 

  Timp de aproximativ o oră, zona de centru şi sud a judeţului Hunedoara s-a aflat, ieri, sub incidenţa unei avertizări de fenomene meteo imediate, cod portocaliu.

inundatiipompieri

Furtuna, ce a urmat, a afectat localităţile Haţeg, Subcetate, Silvaşul de Sus, Hunedoara, Orăştie şi Simeria.

Efective de intervenţie, alcătuite din peste 60 de pompieri ai Detaşamentelor Deva şi Hunedoara, au acţionat cu motopompe pentru evacuarea apei din aproape 50 de curţi, beciuri şi garaje în Subcetate, Haţeg, Hunedoara şi Silvaşul de Sus.

Echipajele de pompieri au mai intervenit cu motofierăstraie pentru segmentarea şi îndepărtarea unor copaci dislocaţi de vânt şi căzuţi pe DJ 687 A în Hunedoara şi DJ 687 E, în Teliucu Inferior.

Pompierii deveni au acţionat în oraşul Simeria, pe strada Mierlei, pentru asigurare măsuri PSI, la 8 stâlpi de susţinere cabluri de joasă tensiune, ce erau căzuţi la pământ.

În cursul nopţii, zona de centru a judeţului Hunedoara, s-a aflat din nou, timp de o oră şi jumătate, sub incidenţa avertizării meteo de fenomene imediate, cod portocaliu. Ploaia căzută a afectat, pentru a doua oară în doar câteva ore, gospodăriile din localitatea Subcetate, pompierii Detaşamentelor Deva şi Hunedoara, care au lucrat pe parcursul întregii nopţi pentru evacuarea apei din această localitate, fiind nevoiţi să reia acţiunea de la punctul iniţial.

Operaţiunile de îndepărtare a apei din curţile şi beciurile din Subcetate au continuat şi în cursul zilei de astăzi, la acestea adăugându-se alte intervenţii de evacuare a apei în localităţile Rişca, Baia de Criş şi Teliuc. În total, în aceste acţiuni ai fost implicaţi peste 80 de pompieri ai Detaşamentelor Deva şi Hunedoara şi ai Staţiei Brad.

[slideshow_deploy id=’17636′]



(Următoarea știre) »