Autostrada demolată Sibiu-Orăştie face victime. Şapte oameni au murit în accidente pe drumul folosit de la închidere

Autostrada demolată Sibiu-Orăştie face victime, în mod indirect. Şapte persoane şi-au pierdut viaţa în accidente care au avut loc pe drumul folosit de şoferi de la închiderea traficului pe autostrada demolată.

autostrada-demolata-sibiu-680x365

„Închiderea lotului 3 al autostrăzii Orăștie-Sibiu generează în mod constant pe sectorul adiacent de drum național, incidente sau accidente rutiere precum cel de azi-noapte.
Conform Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu, din septembrie 2015 și până astăzi au avut loc nu mai puțin de 17 accidente deosebit de grave în care și-au pierdut viața 7 persoane, iar alte 37 au fost rănite”, transmite Asociaţia Pro Infrastructura.

De la închiderea autostrăzii, traficul rutier desfășoară pe o rută alternativă, respectiv pe DN 1 între localităţile Sălişte şi Cunţa.

Autostrada demolată Sibiu-Orăştie a făcut obiectul unei analize ample a celor de la Asociaţia Construim România. Autostrada Sibiu-Orăştie ar putea fi cimitir pentru şoferii care vor circula pe ea, după deschiderea sectorului demolat. O filmare cu drona pe Autostrada Sibiu-Orăştie arată alunecările de teren masive din zonă, iar asociaţia care a realizat-o susţine că viaţa celor care vor circula pe respectivul tronson este pusă în pericol cu bună-știință de CNADNR şi Ministerul Transporturilor.

Într-o analiză amplă făcută de Asociaţia Construim România, Autostrada Sibiu-Orăştie e prezentată ca un risc major pentru şoferi, iar potrivit previziunilor făcute de membrii asociaţiei, în sezonul toamnă-iarnă, Dealul Bucium ar putea intra într-o „alunecare finală catastrofală”, şi „va înghiți cu totul autostrada A1, cu sau fără oameni îngropați de vii cu tot”.

Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, a efectuat, în iulie, alături de Directorul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), Cătălin Homor și reprezentanți ai CNADNR, o vizită de lucru pe Lotul 3 al Autostrăzii Orăștie – Sibiu. Termenul pentru reluarea circulației rămâne stabilit în luna septembrie 2016.

voceatransilvaniei.ro

[slideshow_deploy id=’24093′]



« (Știre anterioară)