Urs prins de braconieri în laț, eliberat de jandarmii hunedoreni

 

Jandarmi hunedoreni sunt singurii pregătiți să intervină în cazul în care sunt probleme semnalate de animalele sălbatice și au în subordine nu mai puțin de opt județe. Tot aceștia au fost solicitați să elibereze un urs prins în laț, pe raza localității Măru, din județul Caraș-Severin. Animalul a fost descoperit de proprietarul livezii care l-a anunțat pe paznicul de vânătoare al fondului cinegetic 14 Măru.

maxresdefault

Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin a solicitat sprijinul jandarmilor montani din cadrul Postului Vața de Jos, jud. Hunedoara și a Echipei de Intervenție Rapidă constituită pentru astfel de situații din rangeri, jandarmi montani și medic veterinar în cadrul Proiectului LIFE Connect Carpathians.

Jandarmii hunedoreni, împreună cu rangerii Fauna & Flora International și Asociației Zarand și cu un medic veterinar abilitat să folosească substanțe tranchilizante au ajuns în zonă în jurul orei 16.30 și au tranchilizat animalul. Ursul de aproximativ 2 ani și 100 de kg nu prezenta urme de rănire și a fost eliberat din laț iar apoi supravegheat până în jurul orei 19.30 când și-a revenit și s-a retras în pădure.

Postul de Jandarmi Montan Vața de Jos are competență teritorială pe raza a 8 județe. Structura de jandarmi a fost înființată și funcționează la nivelul I.J.J. Hunedoara în cadrul Proiectului LIFE Connect Carpathians, finanțat de către Comisia Europeană prin programul LIFE+ Nature, având ca scop menținerea și protejarea diversității naturale și culturale a coridorului ecologic Munții Apuseni — Carpații Meridionali.

[slideshow_deploy id=’20328′]