Începutul școlii golește buzunarele părinților

 

500 de lei. Cam aceasta este, în medie, suma alocată de părințI pentru achiziționarea rechizitelor necesare copiilor la începutul anului școlar. În Valea Jiului deja a început goana după rechizite.

scoala

“Am început să cumpărăm rechizitele. Avem doi copii la şcoală. Unul în clasa I şi unul în clasa a V-a. Nu vrem să ne lăsăm pe ultima sută de metri. Bugetul alocat pentru rechizitele celor doi copii este de 500 de lei, dar aici includem şi uniforma pentru cea mică”, ne spune o mămică din Petroşani.

Reprezentanţii magazinelor care comercializează rechizite spun că în ultima săptămâna vânzările au crescut.

“Au crescut vânzările în ultima săptămână, aşa cum ne şi aşteptam. Oamenii vin să cumpere din timp de frică să nu creştem preţurile înainte de începerea anuli şcolar. Niciodată nu am crescut preţurile rechizitelor”, ne spune reprezentantul unei papetării din centrul municipiului Petroşani.

De altfel, şi la piaţă comercianţii deja au adus tradiţionalele uniforme pentru elevii. Noul an şcolar va începe pe 12 septembrie, dar festivităţile de deschidere sunt programate la mijlocul săptămînii, pe 15 septembrie. Programul „Şcoala altfel“ va avea o durată de 8 zile, în două etape.

[slideshow_deploy id=’36591′]

 



(Următoarea știre) »