Universitatea din Petroşani ar putea avea o specializare în educaţie fizică

 

Universitatea din Petroşani îşi va orienta oferta de şcolarizare către cerinţele de pe piaţa muncii. Noua conducere a instituţiei de învăţământ superior din Valea Jiului vrea să dinamizeze oferta educaţională. Începând cu anul viitor, la Universitatea din Petroşani ar putea funcţiona noi specializări, precum cea de educaţie fizică şi sport. Nu se va renunţa însă la specializările care au consacrat instituţia de învăţământ, şi anume specializările în domeniul minier.

universitatea-din-petrosani-794x531

“Universitatea trebuie să fie dinamică, să se plieze pe noile cerinţe ale pieţii şi în ultimii 3 ani, din păcate ne ocupăm cu greu, locurile la anumite specializări. Este nu numai vina noastră, anul acesta a fost cel mai slab din punct de vedere numeric al absolvenţilor de bacalaureat, din motive de natalitate,  şi nu numai. A coborât sub 100.000 de absolvenţi şi în acest caz ei sunt puţini şi poate nu doresc să opteze pentru anumite domenii pe care cred ei că sunt învechite. Vom păstra domeniile de tradiţie ale Universităţii, chiar dacă nu atrag foarte mulţi studenţi, dar vrem să creem şi domenii noi care să aducă atractivitate. Ne-am gândit la educaţie fizică şi sport sunt domenii care sunt căutate şi de ce să nu le facem şi la Petroşani”,  a declarat Eduard Edelhauser, prorectorul Universităţii Petroşani.

Universitatea din Petroșani are o lungă tradiție, fiind continuatoarea Institutului de Mine, care a funcționat în București peste 80 de ani, iar din anul universitar 1957 – 1958 a funcționat la Petroșani. Monika BACIU

[slideshow_deploy id=’19661′]