Un festival cu „gust” de apartenenţă la aceste locuri

„A ţinut foarte mult la oaraşul ăsta, la oamenii de aici şi cred că pentru ea ar fi cea mai mulţumitoare ediţie a festivalului care-i poartă numele – aceasta, de la Lupeni…” – Cătălin, fiul Tatianei Stepa.

artistii festival
După ce s-au mai decantat emoţiile şi agitaţia din jurul Festivalului de muzică folk, In memoriam – Tatiana Stepa, „Câtec pentru prieteni”, festival care a avut loc acasă, la Lupeni, locul unde s-a născut artista, cea cu sufletul în formă de sunet dacă am parafraza-o, am aflat că multe lucruri s-au întâmplat.

Invitaţiile tipărite pentru intrarea la eveniment au fost insuficiente, organizatorii, respectiv reprezentanţi ai Primăriei Lupeni însărcinaţi cu acest lucru, au fost nevoiţi să suplimenteze locurile din sala Palatului Cultural cu scaune, iar invitaţiile să fie înmânate personal doritorilor.
Şi sponsori şi o parte din organizatori pe latura artistică şi tehnică era să rămână fără bilet de intrare. Chiar fiul Tatianei Stepa, Cătălin, a reuşit în ultimul moment să obţină o invitaţie pentru soţia sa neştiind că „este bătaie” pentru ele.

Fest Lupeni

Care a fost sentimentul, starea sa la două zile trecute de la Festivalul în memoria mamei sale, fiul acesteia, Cătălin Stepa a fost impresionat că a fost mult degrevat, el, „bolundul frumos”, cum l-a numit prezentatorul Ionuţ Drăgotesc pe Zanet Stelian şi Cristian Pustai, de povara unei astfel de organizări la care au muncit până la ediţia din acest an, cea de a VI-a. De data aceasta Festivalul a fost preluat de primăria Lupeni, iar sala Palatului Cutural s-a dovedit neîncăpătoare.
„Am avut emoţii, am simţit bucurie şi plinătate… În legătură cu aducerea festivalului la Lupeni nu am avut nici un merit. Cred că este primul festival în organizarea căruia nu m-am implicat aşa de mult pentru că echipa de la Prămărie a fost foarte bine pregătită, o echipă de profesionişti adevăraţi. La Festivalul acesta, eu, noi cei care l-am iniţiat, ne-am ocupat de ceea ce a ţinut doar de scenă – de sunet, lumină – am vorbit cu artiştii, deci chiar doar pe latura tehnică şi artistică. În rest, de absolut toate lucrurile s-au ocupat cei de la primărie şi le mulţumesc pe acestă cale. Am un sentiment de împlinire, de bine…” – a spus Cătălin Stepa.

fest Tatiana Lupeni

Şi pentru că e fiul EI – al Tatianei, care sigur a privit de undeva din cer ceea ce s-a petrecut la Lupeni – ce crede că ar fi simţit, ar fi spus artista lupeneancă…
„Ea a fost foarte legată de Lupeni şi de locurile acetea, ca şi mine dealtfel. A ţinut foarte mult la oaraşul ăsta, la oamenii de aici şi cred că pentru ea ar fi cea mai mulţumitoare ediţie a festivalului care-i poartă numele – aceasta, de la Lupeni… Şi prin locul deosebit unde s-a desfăşurat – Palatul Cultural – şi felul profesionist cum au fost puse la punct toate detaliile, aşa cum se fac lucrurile de genul acesta” – a precizat Cătălin.

dragostea tatianei

Va lupta alături de prieteni ca Festivalul Tatiana Stepa să devină un brand pentru Valea Jiului?
„Festivalul va deveni un brand şi pentru Valea Jiului, dar şi pentru toată ţara pentru că am avut oameni din toate colţurile ţării şi de data aceasta. Sperăm ca şi pe viitor să colaborăm la fel de bine cu Primăria Lupeni şi să mergem mai departe cu tradiţia asta frumoasă. Am avut o sală arhiplină, spectatori de calitate. Avem cu ce, cu cine şi avem unde” – a precizat fiul Tatianei Stepa, cu un sentiment de mulţumire, de apartenenţă la aceste locuri.

[slideshow_deploy id=’27028′]