Drumurile județene în atenția conducerii Consiliului Județean Hunedoara

 

Presedintii Consiliilor Judetene Hunedoara si Gorj au fost pusi sa promita, in fata multimii, ca se va asfalta drumul care face legatura dintre Pasul Vîlcan si judetul Gorj. Aflati la ceremoniile de comemorare a celor 100 de ani de la intrarea Romaniei in Primul Razboi Mondial, cei doi presedinti de consilii judetene au trebuit sa promita in fata “marii adunari nationale” ca drumul de interes istoric si turistic va fi asflatat.

14102812_832057780262088_6333868476284634266_o

“Asa cum domnul colonel ne-a facut sa dam mana, cei doi presedinti de Consilii Judetene, Hunedoara si Gorj, sunt convins ca vom gasi solutii ca anul viitor, pe cel putin jumatate din suprafata drumului sa fie asfalt in asa fel incat in doi-trei ani sa avem pana aici, la cota 1620 sa fie un drum pe care sa se poata circula in mod normal”,  a declarat Laurentiu Nistor, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara.

Edilii din Vulcan incearca de ani de zile sa faca legatura cu judetul Gorj prin Pasul Vîlcan. Gheorghe Ile spera ca la finalul mandatului sa fie asfalt pe drumul care trece pe la 1600 de metri altitudine.

“Am discutat cu cei doi președinți ai Consiliilor Județene, Gorj și Hunedoara, am început această operațiune, am reușit să asfaltăm 30% și noi și oltenii. Sperăm ca în acest mandat să fie cele două părți asfaltate să facem legătura cu Oltenia. Aceasta va fi cea mai frumoasă legătură cu Oltenia. Este un drum istoric, al romanilor, al dacilor, al lui Mihai Viteazu și este drumul Poștalioanelor care făcea legătura dintre Ardeal și Țara Românească și acest drum este foarte important pentru noi toți. Dorim să unim acest drum”,  a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

IMG_20160827_133143

Drumurile judetene au prioritate

Oficialii Consiliului Judetean Hunedoara dau asigurari ca toate drumurile judetene au prioritate la finantare. Laurentiu Nistor, presedintele CJH, spera ca in functie de buget in urmatorii 4 ani toate drumurile de interes judetean sa fie modernizate.

„La fel de prioritare sunt si celelalte drumuri. Sunt prinse o parte din ele, nu vom uita de niciun drum judetean, dar intr-un an este greu sa faci ceva, dar incet, incet vrem ca toate drumurile din judetul Hunedoara sa fie unele dintre cele mai bune drumuri din tara. Si vrem sa facem  drumul de la Uricani si Mehedinti, care este un drum de o importanta strategica pentru dezvoltarea turismului in judetul nostru”,  a mai subliniat Laurentiu Nistor.

In prezent, circulatia rutiera prin Pasul Vîlcan este extreme de dificila. Drumul a fost afectat de conditiile meteo, iar cei care se incumeta sa tranziteze drumul cu masina trebuie sa tina cont de starea avansata de degradare a carosabilului.

[slideshow_deploy id=’20328′]