Avertisment al ministrului Energiei către șefii CEH: ” Nu tolerăm nicio încălcare a legii!”

Victor Grigorescu a transmis un mesaj, pe contul personal de Facebook, adresat și conducerii Complexului Energetic Hunedoara, după ce presa locală din Gorj a relatat că „s-a ajuns să se dea șpagă pentru listele de disponibilizări” la Complexul Energetic Oltenia.
agerpres-8223564
„Știu că obiceiurile vechi se uită greu, dar aș vrea să îi avertizez pe cei care încearcă să tragă foloase de pe urma restructurărilor din sectorul minier că nu tolerăm nicio încălcare a legii. Sper că informațiile apărute în presa locală din Gorj, care susține că s-a ajuns să se dea șpagă pentru listele de disponibilizați de la Complexul Energetic Oltenia, să se dovedească doar un zvon fără temei real. Atrag atenția conducerii CEO și îi cer imperativ să facă toate verificările necesare în această situație și să se asigure că planul de disponibilizări să se aplice în cel mai transparent mod cu putință. Cer o clarificare urgentă a situației pentru că atât cei care vor să părăsească voluntar compania, cât și cei care întrunesc condițiile de disponibilizare trebuie protejați atât de companie, prin salarii compensatorii, cât și de stat, prin veniturile de completare. Nu trebuie să dea nimeni nicio șpagă pentru a beneficia de drepturile sale”, a scris ministrul.
El a arătat că, din cauza acestor „metehne”, companii precum CEO sau Complexul Energetic Hunedoara au ajuns în situația în care se găsesc astăzi.
„Nu vorbim doar de o ajustare de costuri, ci o ajustare de costuri și o repunere pe baze corecte ale societății pentru a ne asigura că avem eficiență economică. Guvernul a alocat deja fondurile necesare pentru ca angajații să beneficieze de măsuri de protecție socială. Același mesaj aș dori să-l transmit și conducerii Complexului Energetic Hunedoara”, a mai spus Grigorescu. Peste 800 de angajați ai CEH vor pleca din cadrul companiei prin programul de concediere colectivă.
[slideshow_deploy id=’24093′]