PRIMARUL CRISTIAN RESMERIȚĂ A REUȘIT DEBLOCAREA INVESTIȚIILOR ÎN STAȚIUNEA STRAJA !

straja bunDupă aproape 4 ani de când investițiile necesare pentru dezvoltarea domeniului schiabil din stațiunea Straja au fost blocate, intervențiile noului primar, Cristian Resmeriță, au condus la deblocarea fondurilor și, implicit, relarea investițiilor în domeniul turismului montan în municipiul Lupeni și în Valea Jiului.
După cum se știe, deși turismul reprezintă, până în prezent, singura alternativă viabilă la restrângerea activității miniere, finanțarea proiectelor menite să dezvolte domeniile schiabile din Valea Jiului au fost stopate începând cu anul 2013. Această situație nedreaptă dar, mai ales, recentele decizii ale guvernului cu privire la reducerea activității de minerit care afectează grav dezvoltarea economică a zonei, l-au determinat pe primarul Cristian Resmeriță să solicite autorităților centrale alocarea de noi resurse financiare pentru finalizarea investițiilor din Stațiunea Straja.
Din fericire, intervențiile primarului Resmeriță au fost încununate cu succes. Astfel, în cursul zilei de marți, Primăria Lupeni a primit aprobarea de la Autoritatea Națională pentru Turism, Direcția Infrastructură Turistică, în ceea ce privește alocarea sumei de 3.700.000 lei. Banii urmează a fi utilizați pentru construirea unui garaj /atelier de reparații pentru ratrakuri și achiziționarea unui număr de 10 noi tunuri de zăpadă pentru pârtiile din Straja.
PRIMAR”În cursul zilei de marți am primit o adresă de la  Autoritatea Națională pentru Turism, Direcția Infrastructură Turistică, prin care am fost informați că a fost aprobat Ordinul Președintelui Autorității Naționale pentru Turism nr.407/30.08.2016, prin care ni s-a alocat suma de 3.700.000 lei, suma va fi utilizată pentru  construirea unui garaj /atelier de reparații pentru ratrakuri și achiziționarea unui număr de 10 tunuri de zăpadă, aceste investiții fiind o continuare a proiectului ,, Schi în România, Stațiunea Straja”.Pe data de 6 septembrie 2016, împreună cu echipa de profesionisti din cadrul Primăriei Lupeni, care se va ocupa de implementarea proiectului, mă voi prezenta la sediul  Autorității Naționale pentru Turism, Direcția Infrastructură Turistică pentru semnarea contractului de finanțare. Eu cred însă că acesta este doar un început, pentru că vom solicita în continuare Guvernului României resurse financiare pentru finalizarea investițiilor din Stațiunea Straja, pentru a reuși să dezvoltăm turismul la standarde europene, atât pentru perioada de iarnă cât și pentru cea de vară. Turismul este singura posibilitate de atragerea de resurse financiare din  afara Văii Jiului, să poată fi create noi locuri de muncă , pentru a absorbi forta de muncă disponibilizată din minerit și persoanele în căutare de loc de muncă,  să putem astfel reduce efectele dezastruoase pe care le aduce restrângerea activității din minerit pentru Valea Jiului”, a declarat, pe marginea acestui subiect, primarul Cristian Resmeriță.
ADRESA ANT
[slideshow_deploy id=’36591′]