Transport de material lemnos ilegal, depistat în trafic de către jandarmi

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 20.00, jandarmii montani din cadrul Postului Montan Vaţa de Jos, în timp ce se deplasau pe raza localităţii Cristeşti, judeţul Arad, au observat o autocamionetă care transporta material lemnos.

DSC_0240
Jandarmii montani au solicitat verificarea legalităţii transportului prin intermediul aplicaţiei electronice, rezultând faptul că este un transport ilegal. Jandarmii montani au solicitat sprijinul unui echipaj de poliţie pentru a opri în trafic autovehiculul în cauză și au continuat să urmărească autocamioneta. Pe raza localităţii Hălmagiu, pe DJ 792F, autocamioneta a oprit într-o parcare, moment în care a sosit şi echipajul de poliţie solicitat în sprijin. Jandarmii l-au legitimat pe conducătorul auto, solicitându-i de asemenea detalii cu privire la provenienţa materialului lemnos şi să prezinte documentele legale de însoţire. Persoana a declarat că nu deţine nici un document în legătură cu materialul lemnos transportat.

DSC_0241
În cauză, jandarmii montani au întocmit acte de constatare cu privire la săvârșirea faptei de furt de masă lemnoasă, prevăzută de Legea nr. 46 din 2008 – Codul Silvic, care au fost înaintate pentru continuarea cercetărilor Secţiei de Poliţie Sebiş, din I.P.J. Arad.

[slideshow_deploy id=’36590′]