Asociația ”Pro Parâng” vă invită la turism sportiv în Munții Parâng

Asociația schi turism montan Pro-Parâng Petroșani organizează în zona turistică Parâng, ediția a doua a evenimentului sportiv ,,TROFEUL PRO-PARÂNG”. Evenimentul va avea loc în perioada 9-11 septembrie 2016 și se adresează tuturor iubitorilor de munte, cluburilor și asociațiilor de turism și ecologie din țară afiliate sau neafiliate la campionat, rezultatele acestui concus constituindu-se în etapa a VII-a din cadrul Campionatului Național de Turism Sportiv „Ștafeta Munților” de tip Master.

radvanski

Conform Regulamentului Competițional ,,Ștafeta Munților ” – 2016 concursul se va desfășura pe mai multe categorii de concurs, după cum urmează:

  1. Family- participă echipe formate din 3 persoane,minim un adult și obligatoriu minim un copil cu vârsta de maxim 13 ani împliniți;
  2. Juniori – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de sex, cu vârsta cuprinsă între 14 – 18 ani (împliniți);
  3. Elite – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de sex;
  4. Open – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de vârstă și sex.Timpii pentru această categorie sunt calculați ca timpi turistici;
  5. Feminin – participă echipe formate din trei fete, indiferent de vârstă;
  6. Veterani – participă echipe formate din 3 persoane cu vârsta peste 45 ani,indiferent de sex;

TRASEUL CONCURSULUI:

traseu1

traseu2

De asemenea, după cum ne informează Cazimir Radvanski, președintele Asociației Pro Parâng din Valea Jiului, probele concursului constau în:

  1. Raid montan – traseu montan de dificultate medie intitulat ,,Traseul Lacurilor”,cu o durată de maxim 8 ore și diferență de nivel de 700m. Pentru categoria Family traseul de concurs este de dificultate medie cu o durată de maxim 4 ore. Posturile fără albitru vor avea perforator, dar și un cod format din 4 litere care trebuie notat în cazul în care sunt probleme cu perforarea pe foaia de concurs.
  2. Orientare turistică – se va desfășura pe viză participând toți membrii echipei. Poligonul de orientare are o lungime maximă de 2 km cu o diferență de nivel de 200m și este parcurs înainte de proba de raid montan.
  1. Cunoștințe teoretice – proba este organizată în sistem test grilă cu un singur răspuns corect, timpul alocat este de 7 minute și departajarea concurenților se va face în funcție de timpul realizat. Chestionarul va cuprinde un număr de 15 întrebări și fiecare membru al echipei va răspunde la câte cinci întrebări. La categoria Family vor răspunde doar copii. Toate categoriile de concurs vor susține proba înainte de startul în poligonul de orientare.
  2. Proba culturală – se va susține în seara zilei de sâmbătă, la focul de tabără.

AFIȘ TROFEUL PRO-PARÂNG FINALDiplomele, medaliile și cupele de care vor avea parte, în primul rând, câștigătorii, dar și participanții la această competiție vor fi achiționate din constribuția municipalității din Petroșani la acest eveniment. În acest sens, Consiliul local a aprobat suma de circa 2000 de lei pentru acoperirea acestor cheltuieli.

Asociația ”Pro Parâng” beneficiază în organizarea ediției din acest an a competiției de sprijinul Primăriei Municipiului Petroșani, al Clubul Sportiv Școlar Petroșani, al Cabanei APRe-SKI Parâng și al Salvamont Petroșani, dar și de aportul unor sponsori generoși.

Evenimentul constituie nu doar un important reper în calendarul sportiv național al pasionaților sporturilor montane din România, ci și o bună șansă de a pune în valoare potențialul turistic al zonei Parâng. De altfel, la evenimen sunt așteptați să participe reprezentanți ai cluburilor și asociațiilor turistice din toată țara, estimările organizatorilor ridicându-se undeva la circa 2000 de participanți. La acest eveniment sunt însă așteptați și iubitori ai muntelui din localitățile Văii Jiului, care doresc să se bucure de un frumos sfârșit de săptămână alături de oameni deosebiți în cadrul natural de excepție al munților Parâng.

[slideshow_deploy id=’13835′]