Lotul feminin de gimnastică revine la Deva

Reprezentanţii Primăriei şi ai Consiliului Local Deva salută revenirea la Deva a Lotului Naţional de Gimnastică al României, în urma deciziei luată de Federaţia Română de Gimnastică, şi îl felicită pe antrenorul Nicolae Formite – coordonatorul lotului de senioare şi responsabilul cu pregătirea pentru Jocurile Olimpice Tokyo 2020.

colegiusportivcetate10

“Am promis că aduc lotul de senioare la Deva. Mi-am depăşit obiectivul – am adus şi junioarele. Acum am nevoie urgentă de ajutorul administraţiei locale. Eu am colaborat foarte bine cu domnul primar şi în mandatele trecute şi mă bucur că Primăria îmi este aproape de fiecare dată. Prima urgenţă este igienizarea, amenajarea şi dotarea cu mobilier, aparatură, şi cu tot ce este necesar, a 8 camere din căminul CNS Cetate, pentru cazarea junioarelor. Ştiu că toate acestea înseamnă cheltuieli, dar rugămintea noastră este ca junioarele să aibă condiţii de cazare asemănătoare senioarelor. Totodată, trebuie să reinstaurăm spiritul de disciplină şi muncă – emblematic pentru pregătirea gimnastelor. Acesta este conceptul cu care vreau să pornesc la drum”, a declarat Nicolae Forminte.

La rândul său, primarul Mircia Muntean a declarat că va continua să sprijine gimnastica şi va propune Consiliului Local aprobarea fondurilor necesare investiţiei la căminul CNS “Cetate” Deva. “Mă bucur că Lotul Naţional de Gimnastică se întoarce acasă – în locul de unde, zeci de ani, s-a dat ora exactă în gimnastica mondială, în locul unde atâtea generaţii de gimnaste au învăţat preţul succesului. Am spijinit întotdeauna performanţa şi o voi face în continuare. Voi propune urgent consilierilor locali aprobarea sumei necesară reabilitării camerelor de cămin. Primăria şi Consiliul Local Deva va asigura Lotului National cele mai bune condiţii de pregătire”, a afirmat edilul şef al Devei.

[slideshow_deploy id=’24093′]