Barajul Valea de Pești realimentează Valea Jiului

Alimentarea cu apă a populației din Valea Jiului se face, din nou, de la Barajul de la Valea de Pești. Lucrările de modernizarea a barajului de la Valea de Peşti au fost finalizate, acesta fiind umplut,  iar în perioada imediat următoare urmează a fi realizată recepţia lucrărilor. Acum, alimentarea cu apă potabilă a majorităţii abonaţilor ApaServ din Valea Jiului se face de la barajul din vestul Văii Jiului.

baraj1

“Barajul s-a umplut şi funcţionează la parametri normali. Încă din 1 septembrie alimentarea cu apă potabilă a Văii Jiului se face din barajul de la Valea de Peşti. S-au făcut probele tehnologice la vane, iar în perioada imediat următoare vom face recepţia lucrărilor”, a declarat Sorin Corici, şef SH Apele Române Valea Jiului.

Din 1973, de când s-a dat în folosință, barajul de la Valea de Pești nu a fost niciodată reparat, niciodată golit și nici curățat, aceasta fiind prima procedură de o asemenea anvergură. Lucrările au o valoare de 350.000 de euro și erau absolut necesare, în condițiile în care de schimbarea vanelor respective depindea siguranța acumulării de apă.

[slideshow_deploy id=’27126′]