UPDATE! Incendiu devastator la Keops Petroșani.

O parte însemnată din complex a fost mistuită în urma unui incendiu izbucnit azi-noapte. Pompierii militari din Petroșani au avut o misiune extrem de grea dat fiind faptul că construcția era în întregime din lemn. Mobilizarea impresionantă de forțe a făcut ca pagubele să nu fie mai mari, militarii reușind să salveze de foc restaurantul, linia de autoservire, cluburile precum și alte facilități ale complexului Keops.

20160916_035316

Alarma a fost transmisă către Detașamentul de Pompieri Petroșani în jurul orei 3 dimineața de către angajatul unei firme de pază care a trecut să verifice un supermarket din apropiere, în ciuda faptului că și complexul are angajați care ar fi trebuit să-l supravegheze în permanență.

20160916_035512

La momentul sesizării flăcările deja înghițiseră ””, o construcție de zeci de metri, în întregime din lemn, care era amenajată cu locuri de joacă pentru copii.

20160916_040141

Pe partea opusă acesteia erau mai multe magazine, farmacii și alte spații comerciale la care focul s-a extins cu repeziciune și amenința să ajungă în tot complexul cu formă circulară. Mobilizarea pompierilor din Petroșani a făcut ca trei sferturi din Keops să fie salvat, militarii luptând din răsputeri cu focul. Nu mai puțin de șapte autospeciale de intervenție au fost mobilizate la intervenție. Pompierii petroșăneni au adus și o motopompă de mare putere pentru a putea profita de faptul că în mijlocul complexului se află un lac și o pot folosi cu succes.

Totodată, pentru a avea o rezervă de forțe, în caz de nevoie, conducerea Detașamentului Petroșani a cerut sprijin și echipelor voluntare din Petrila.

Pompierii au reușit să oprească propagarea incendiului în circa o oră, iar alte câteva au muncit până la stingerea în totalitate.

20160916_040236

[slideshow_deploy id=’20328′]

 



« (Știre anterioară)