Pregătiri pentru încălzire

Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială se pregătesc pentru ca începând din luna octombrie să preia cereri de încălzire din partea tututor celor care au acest drept.

incalzire

“Încă nu am primit nicio dispoziţie, dar cel mai probail după data de 15 octombrie se vor putea depune cererile pentru acordarea ajutoarelor de încălzire a locuinţei”, a declarat Loredana Piț, director adjunct Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului.

58 de lei/lună este suma alocată beneficiarilor de ajuor social pentru încălzirea locuinţei pe perioada iernii. Mai exact, este vorba de cei care folosesc sobele pe lemn sau produse petroliere pentru încălzirea locuinţei. Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au inventariat beneficiarii de ajutor social care au sobe pe lemne.

“La Petroşani avem un număr de 136 de beneficiari, deocamdată, care au sobe pe lemn sau produse petroliere. Aceştia beneficiază de o sumă de 290 de lei pentru încălzirea locuinţei, iar banii se plătesc undeva la sfârşitul lunii octombrie într-o singură tranşă”, a mai subliniat sursa citată.

Stabilirea dreptului la ajutorul pentru incalzirea locuintei se face incepand cu luna depunerii cererii si se realizeaza prin dispozitie a primarului, o singura data, pentru tot sezonul rece 1 noiembrie – 31 martie, cu exceptia cazurilor in care intervin modificari in ceea ce priveste componenta familiei sau veniturile realizate, cand se emite o noua dispozitie.

[slideshow_deploy id=’20328′]