Liderii comunității petrilene au învățat să fie copii, pentru încă o zi

Probabil una dintre cele mai frumoase piese muzicale din repertoriul apreciatei artiste Mihaela Runceanu, ne invita ”să fim copii, pentru încă o zi”. Cine, de altfel, nu își dorește să se întoarcă fie și pentru o clipă la vârsta și preocupările copilăriei ?

copii1-1

O astfel de experiență au trăit, zilele trecute, câțiva dintre liderii comuntății locale a Petrilei, în urma unei vizite de suflet, făcute la Centrul educațional de zi din cadrul Organizației ”Salvați copiii”-Filiala Petrila. În frunte cu primarul Vasile Jurca și consilierul județean Doinița Maria Bălănesc, mai mulți oameni de suflet din Petrila, printre care se numără Doina Tentler, Marina Florea, Camelia Simona Bumbar, Olga Stanciu, Anca Țurcaș sau Lucian Brândău, au revenit la acest centru, pentru a petrece câteva ceasuri alături de copiii care găsesc aici, zi de zi, nu doar un loc pentru educație, ci și căldura sufletească de care au atât de multă nevoie. Desigur, vizitatorii n-au venit cu mâna goală. Le-au adus copiilor dulciuri, jucării și alte cadouri și, au găsit prilejul de a intra în ”lumea copiilor” și de a se bucura împreună cu aceștia de farmecul jocurilor copilăriei.

copii2”Nu cred că există o satisfactie mai mare pentru un om decât atentia pe care o poti da unui copil. Trăiesc acest sentiment de fiecare dată când mă aflu în preajma copiilor minunati de la centrul din Petrila al Organizatiei ”Salvati Copiii”. Zilele acestea, am fost din nou la acest centru social, pentru a da o mână de ajutor dascălilor de exceptie care fac aici o minunată activitate. Am participat, cu drag, la un nou proiect educational care se derulează la Centrul de zi ”Salvati Copiii”. Ca de fiecare dată, au fost câteva ore în care m-am simtit bine, făcând bine, alături de alti oameni de bine din comunitatea Petrilei. Cred, de altfel, că binele este starea de care nu doar acesti copii au atâta nevoie, ci pe care foarte multi oameni din orasul Petrila o asteaptă. Pentru a atinge acest tel, un ceas lângă copiii de la ”Salvati Copiii” Petrila este un excelent început. Pentru fiecare dintre noi ! Pentru noi toti!”. Așa a descris experiența trăită la Centrrul de zi ”Salvați copiii” Petrila, consilierul județean Doinița Maria Bălănesc.

La rândul său, primarul Vasile Jurca apreciază că nimic nu se compară cu clipele pe care le poți petrece în compania copiilor, așa cum nu este un alt sentiment mai plăcut decât acela de a vedea zâmbetul unui copil, atunci când primește daruri din partea celor mari.

copii3copii4

[slideshow_deploy id=’20328′]