A murit actorul IOAN GYURI PASCU

Actorul Ioan Gyuri Pascu a murit luni dimineaţă, la vârsta de 55 de ani. Decesul a survenit în urma unui stop cardiorespirator iresuscitabil.

ioan-gyuri-pascu-465x215

Gyuri Pascu a murit in locuinta fostei sale sotii, din cartierul bucurestean 23 august. Actorul suferea de diabet.

La orele dimineţii i s-a facut rau, iar soţia a sunat la ambulanţă. Medicii au incercat sa îl resusciteze timp de 45 de minute, însă fără rezultat.

Informaţia a fost confirmată de coordonatorul SMURD Bucureşti, medicul Bogdan Opriţa. „Două echipaje SMURD s-au deplasat la faţa locului. Este vorba despre un stop cardiorespirator iresuscitabil”, a declarat medicul Bogdan Opriţa.

„În jurul orei 5, am primit apelul de urgenţă pentru o persoană în stare inconştientă. S-au deplasat echipajele noastre, au găsit un pacient în stop cardio respirator, imediat au fost demarate procedurile de resuscitare, dar spre ora 6 a fost constatat decesul„, a spus coordonatorul SMURD Bucureşti.

Trupul neinsufletit al lui Ioan Gyuri Pascu a fost preluat de legisti, care vor stabili cauza decesului.

Gyuri Pascu s-a născut la 31 august 1961 la Agnita, judeţul Sibiu. A absolvit Facultatea de Filologie, secţia română-spaniolă, din cadrul Universităţii din Cluj-Napoca. A debutat în 1978, în trupa „Trandafirii Negri”, din Mediaş – vocal şi chitară ritmică.

În 1987 a devenit membru în grupul Divertis, alături de care a încântat publicul timp de peste 20 de ani, participând la multe spectacole live, emisiuni de radio şi televiziune. În 1992 a format trupa Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers, cu care a participat la festivaluri internaţionale de jazz şi blues, precum şi la festivaluri de rock.

În 1992 a înfiinţat, împreună cu Daniela Marin, prima casă de discuri independentă din ţară, „Import Service Tempo”, denumită ulterior „Tempo Music”. Ioan Gyuri Pascu a jucat în filmele „O vară de neuitat” în regia lui Lucian Pintilie şi „Occident”, regizor Cristian Mungiu.

Din discografia sa menţionăm: „Mixed Grill” – 1993, „Maşina cu Jazzolină” – 1994, „Gânduri nevinovate” – 1997, „Lasă” – 2000, „Stângul de a visa” – 2002, „Prinde o stea” – 2003, „Jocul de-a joaca” – 2006 ş.a. În 2007 i-a apărut albumul „‘La jumătatea vieţii”.

A plecat din grupul Divertis în 2007 şi s-a ocupat de spectacole, piese de teatru şi turnee prin ţară.

capital.ro