Contractul colectiv de muncă de la CEH, tranșat la Curtea de Apel Alba

Contractul colectiv de muncă de la Complexul Energetic Hunedoara este disputat în instanță. Este vorba de fostul act care reglementa drepturile minerilor și ale energeticienilor.

contract-colectiv-de-munca_3

Rămas fără obiect la prima instanță de judecată, fostul contract colectiv de muncă de la nivelul Complexului Energetic Hunedoara a ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia. După ce administratorul judiciar al societății a denunțat unilateral contractul colectiv de muncă, Sindicatul Muntele a depus acțiune în instanță. Astfel, procesul judecat, în primă fază, la Tribunalul Hunedoara a rămas fără obiect, iar sindicaliștii au atacat decizia la Curtea de Apel Alba Iulia.

“Respinge ca rămasă fără obiect cererea formulată de reclamantul Sindicatul Muntele, împotriva debitoarei Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA – prin administrator judiciar provizoriu Casa de Insolvenţă GMC SPRL ,având ca obiect anularea denunţării unilaterale a contractului colectiv de muncă la nivel de unitate pe anii 2015-2016”,  se arată în soluția Tribunalului Huendoara din data de 24 august.

Sindicaliștii au făcut apel, iar acum dosarul a ajuns pe rolul Curții de Apel Alba Iulia. Miza procesului o reprezintă acordarea drepturilor salariale angajaților, pe perioada cât a fost suspendat CCM-ul. La momentul denunțării contractului colectiv de muncă, administratorul judiciar a constatat că acesta a fost unul păgubos pentru societate. Între timp a fost negociat un nou document, însă drepturile de care beneficiază salariații sunt mai modeste.

[slideshow_deploy id=’17636′]