Tezaur la Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului.

Mai multe semințe de plante care cresc în Țara Hațegului, de la banalele pătlăgele roșii până la plantele aromatice, dar și eșantioane de roci descoperite pe teritoriul Geoparcului Dinozaurilor, au fost reunite într-un ‘tezaur’ al unei Bănci de EcoInvestiții în Educație, ce va fi folosit în programele de studiu ale elevilor, a informat joi administrația Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului.

49f2c08fbbef95d670b9e2ac71eedf90

Mostrele de semințe, plante uscate și roci din „tezaurul” ineditei bănci pot fi văzute de turiștii care vizitează sediul Geoparcului Dinozaurilor, din orașul Hațeg, într-un spațiu amenajat de Asociația Centrul de Resurse pentru Acțiune Locală (CRAL), ca parte a proiectului ‘Banca de EcoInvestiții în Educație’.

Proiectul și-a propus crearea unor module educaționale în care elevii să aibă posibilitatea să-și însușească în mod practic, prin observație directă, cunoștințe din ariile curriculare ‘Matematică și Științe’ respectiv ‘Om și Societate’.

Modulele educaționale utilizează kit-uri cu eșantioane de semințe, roci, instrumente de măsură și observații, dar și broșuri informative. O parte dintre activitățile din cadrul modulelor au fost testate cu sprijinul voluntarilor pentru Geoparc, care și-au pus în valoare cunoștințele și resursele proprii pentru a-i învăța, din experiența lor, și pe colegi.

Banca de Ecoinvestiții în Educație își va desfășura activitatea după modelul unei instituții bancare și, prin urmare, va oferi chiar și credite turiștilor care o vor vizita. Astfel, participanții la ateliere sau turiștii pot lua „împrumuturi” care trebuie returnate fie sub formă de semințe ori roci din zona lor, fie prin fotografii cu recoltele obținute, pe care să le posteze pe pagina de Facebook a Asociației CRAL.

[slideshow_deploy id=’13837′]