Mii de participanți la Târgul de Vinerea Mare de la Pui

pui4Ca de obicei, şi în această toamnă, așa cum se întâmplă de foarte mulţi ani încoace prin grija gospodarilor din Țara Hațegului, pe data de 14 octombrie, de hramul Cuvioasei Paraschieva, comuna hunedoreană Pui, păstorită e enrgicul primar Victor Stoica, s-a desfăşurat marele târg de toamnă.

Manifestarea de la Pui este cea mai mare de profil din această zonă a ţării, prin urmare s-a bucurat și în acest an de participarea unui număr foarte mare de crescători de animale, producători agricoli şi alţi comercianţi, dar și de târgoveți aflați în coutare de chilipiruri.

Evenimentul a fost susținut, la fel ca și alte evenimente de acest fel din județ, de către Consiliul județean Hunedoara. Mai mult, președintele Consiliului județean Hunedoara, Laurențiu Nistor s-a numărat printre cei care au fost prezenți în mijlocul oamenilor la acest eveniment economic, social și cultural, deopotrivă, din județul nostru.

”Am constatat cu bucurie că Târgul de mărfuri și animale organizat în fiecare an de sărbătoarea Sfintei Paraschiva sau de la ”Vinerea Mare”, cum îi spun oamenii locului, a adunat și în acest an mii de participanți. Târgul de la Pui este, de altfel, cel mai mare și printre cele mai vechi târguri de țară din această perioadă a anului. Mă bucur că am avut ocazia de a fi și eu prezent la acest eveniment remarcabil din județul nostru, eveniment la care am cunoscut gospodari destoinici și oameni de omenie din Țara Hațegului”, a declarat Laurențiu Nistor. 

pui2

***

pui3

***

pui1

[slideshow_deploy id=’36590′]