450 dintr-un milion de stele caritabile au luminat în centrul Petroșaniului

stele1Nu mai puțin de 450 de oameni din Petroșani au răspuns invitației lanste de organizația Caritas, particiând la acțiunea caritabilă ”Un million de stele pentru nevoiași”, organizată vineri seara în rotona din Centrul civic al municipiului Petroșani.

Evenimentul, intitulat ”Un milion de stele pentru nevoiași”, constă în aprinderea unor lumânări într-un spaţiu public și oferirea unei donații la fața locului, fiecare flacără reprezentând simbolic o persoană care se confruntă cu neajunsurile şi excluziunea socială. ”Misiunea noastră este de a sprijini pe cei săraci și marginalizați social să se exprime și să recâștige dreptul la o viață demnă, prin programe complexe de asistență socială și prin acțiuni caritabile și umanitare. Prin această acțiune puteți să fiți alături de noi în munca de caritate. Oferim oportunitate oricărei persoane de a face un bine exprimându-se vizibil și arătând, în ciuda tuturor dificultăților, importanța comunității și interesul purtat celor în nevoie. Să arătăm că nu suntem indiferenți față de soarta semenilor noștri! Vă mulțumim!”, ne-a declarat Alexandru Kelemen,coordonator al Caritas Valea Jiului.

stele3Gestul celor care au făcut donații, prin intermediul acestui proiect social-umanitar este cu atât mai important cu cât, așa cum arăta părintele romano-catolic Szasz Janos, anul 2016 este delcarat de Sfinția Sa Papa Francisc, drept ”Anul Mondial al Milostivirii”, astfel ncât gesturile caritabile sunt și binecuvântate.

La Petroșani, grație acestei acțiuni caritabile s-au strâns 2741 de lei, iar la nivel național suma colectată de Caritas a fost de 40.784 de lei. Alexandru Kelemen spune că banii vor fi utilizați pentru serviciile de îngrijire la domiciliu pferite de voluntarii acestei asociații persoanelor vârstnice.

stele2

La evenimentul ”Un million de stele pentru nevoiași” a subscris și primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi. ”Marcată prin luminițele aprinse în forma simbolului fundației, această acțiune caritabilă strânge laolaltă mulți oameni frumoși, care simt nevoia firească de a face un gest simplu, dăruind o parte din resursele lor pentru destinatari aflați în nevoie. Dincolo însă de ceea ce s-a întâmplat acum, la acest eveniment, eu vreau să remarc în mod deosebit activitatea de zi ci zi a celor de la Caritas și de la alte organizații care au în vedere acest gen de activități de voluntariat, firești dar atât de necesare într-o comunitate unită, așa cum se dovedește a fi și comunitatea Petroșaniului. Îi felicit pe Alexandru și pe toți voluntarii Caritas pentru tot ceea ce fac, pentru exemplul pe care ni-l dau nouă tuturor”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi.

stele4

[slideshow_deploy id=’27028′]