FOTBAL / Sancțiuni pe linie sportivă aplicate de Asociația Județeană de Fotbal

comisia-de-disciplina

Ultima ședință a comisiei de disciplină din cadrul AJF Hunedoara a avut pe ordinea de zi analiza comportamentului sportivilor în partidele disputate săptămâna care a trecut, în baza observațiilor culese din rapoartele de arbitraj și a observatorilor prezenți la desfășurarea jocurilor.

De data aceasta, cele mai multe sancțiuni au fost acordate juniorilor și sportivilor din liga 5, pentru acte de indisciplină comise pe terenul de joc.

Astfel, au fost sancționați cu un joc suspendare: L.A. (CNS Cetate Deva – juniori C), G.D. (ACS Minerul Uricani – Liga 4 juniori), K.B (CS Inter Petrila – Liga 4 juniori) și Cojocaru George (CSM Mihai Viteazu Vulcan – Liga 5).

Sancțiuni mai dure soldate și cu amenzi au fost acordate următorilor sportivi:

  • A (CS Hunedoara – Liga 4 juniori), două jocuri suspendare și 35 lei penalitate sportivă, pentru fault grosolan;
  • Cărmăzan Laurențiu (AS Victoria Dobra – Liga 5), două jocuri suspendare și 150 lei penalitate sportivă, pentru înjurii aduse arbitrului;
  • Oprea Ovidiu (AS Sargeția Bretea Română – Liga 5), trei jocuri suspendare și 50 lei penalitate sportivă, pentru comportament violent (lovirea unui adversar) în timpul jocului;
  • Antrenorul Moraru Dragoș (Berianu Beriu – Liga 5), avertisment și 50 lei penalitate sportivă, pentru înjurii aduse arbitrului în calitate de spectator;
  • Antrenorul Iszak Iosif (CSM Mihai Viteazu Vulcan – Liga 5), două jocuri suspendare și 60 lei penalitate sportivă pentru proteste repetate la deciziile arbitrului.

De asemenea, a fost sancționat clubul sportiv ACS Victoria Călan (Liga 4) cu 85 lei penalitate sportivă pentru primirea a cinci avertismente pe parcursul unui singur joc (adversar ACS Șoimul Băița).

Comisia mai dispune reprogramarea jocului CS Comunal Ilia – AS Ponorul Vața (Liga 5 – din 16.10.2016) prin comisia de competiții, la o dată care va fi anunțată.

Pe fondul crizei financiare existente în cadrul tuturor cluburilor sportive hunedorene, comisia de disciplină nu dorește ca aceste penalități sportive să fie acordate, scopul acestei comisii este de a implementa, în cadrul tuturor cluburilor afiliate, disciplina și compotamentul civilizat  față de sportivi, antrenori, arbitri și publicul spectator.

[slideshow_deploy id=’13837′]