Hoții de țigarete au fost trimiși în judecată

 Cinci tineri sunt judecați pentru două „lovituri” consecutive în urma cărora au creat un prejudiciu de aproape 250 de mii de lei. Hoții au tăiat, la propriu, mașina unui distribuitor de țigări de unde au furat sute de cartușe.

tigari

Stroe Laurențiu Cristian și Bodi Iozsef au fost capii grupării de hoți, ambii fiind arestați preventiv iar Demeter Marius s-ar fi ocupat cu plasarea pe piață a țigărilor sustrase, acesta din urmă fiind judecat în stare de libertate. Alți doi complici sunt judecați în acest dosar cu un prejudiciu imens, de aproape 250 de mii de lei. Gruparea a acționat în, prima fază, la mașina unuia dintre distribuitorii de țigări. Aceștia au ochit dubița și i-au tăiat caroseria pentru a avea acces la marfă. Au reușit să fure țigări de diferite mărci, cauzând un prejudiciu în valoare de 90.000 lei. A doua lovitură au dat-o la un depozit din municipiul Petroşani, unde erau ţinute ţigările.

Astfel, la adăpostul întunericului, indivizii au pătruns în depozit și au furat toate țigările ce urmau a fi distribuite magazinelor din Valea Jiului. Paguba creată la al doilea furt se ridică la 150.000 lei. Gruparea a fost destructurată în urma unei acţiuni comune a poliţiştilor din Petroşani şi Lupeni. „În urma probelor administrate în cauză, poliţiştii au stabilit că suspecţi de comiterea celor două infracţiuni de furt calificat sunt doi tineri din municipiul Petroşani, în vârstă de 23 şi, respectiv 28 de ani. De asemenea, în urma cercetărilor a mai fost identificat un suspect, în vârstă de 30 de ani, despre care s-a stabilit faptul că a săvârşit infracţiunea de tăinuire, constând în aceea că, în perioada martie-aprilie 2016, a cumpărat de la unul dintre suspecţi mai multe pachete de ţigări, cunoscând că acestea provin din infracțiunea de furt şi a înlesnit valorificarea ţigărilor sustrase, intermediind vânzarea acestora către diferiţi clienţi de ocazie”, au explicat anchetatorii. Oamenii legii au reușit să recupereze circa 25 la sută din valoarea prejudiciului.

[slideshow_deploy id=’24093′]