Parcul de afaceri de la Simeria în atenția Consiliului Județean Hunedoara

Parcul de afaceri de la Simeria a intrat în atenția noii conduceri a Consiliului Județean Hunedoara. Autoritățile județene au în vedere valorificarea acestui spațiu.

parc-afaceri-simeria

“Din păcate, mai avem un proiect care s-ar putea să suporte corecții financiare chiar de 100%. Este vorba de Parcul de afaceri de la Simeria. Este o investiție de 6 milioane de euro. Ne-am angajat în acest proiect să atingem niște parametri, dar vreau să vă spun că până când am venit în consiliul județean nici măcar nu s-au gândit cum pot să atingă acei parametri, respectiv închirierea spațiilor din Parcul de afaceri de la Simeria. Abia astăzi am încheiat primul contract, asta fără aviz de la ISU, fără autorizație de funcționare, fără nimic. Dacă acesta este modul în care tratăm banii publici, să nu ne mirăm că, în loc să facem cu ei lucruri pentru județul Hunedoara, noi îi dăm pe corecții financiare. Si v-am spus: riscul corecției financiare pentru Parcul de afaceri de la Simeria este de șase milioane de euro, adică sută la sută din cât a fost finanțat”,  a spus Sorin Vasilescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

Între timp, instituţia judeţeană a încheiat un prim contract cu o societate ce va crea 36 de locuri de muncă.

“Doar o completare vreau să mai fac la cele spuse de domnul vicepreședinte Vasilescu. Nu-i plătim singuri, îi plătim împreună cu orașul Simeria. Doamne ferește să se întâmple! Avem în vedere faptul că astăzi am reușit să încheiem primul contract, care va crea vreo 36 de locuri de muncă, iar oamenii vor fi angajați rapid. Sperăm ca până la sfârșitul lunii să mai facem încă cel puțin atâtea. Dacă până în luna decembrie vom reuși să ne mai apropiem puțin și să trecem de 50%, sperăm să nu plătim. Altfel punem și consiliul județean, și Primăria Simeria să plătească sumele cu care a contribuit fiecare. In fine, sperăm să trecem peste asta și să nu avem măcar această problemă pe cap”,  a completat preşedintele CJH, Laurenţiu Nistor.

În tot acest timp, Agenţia de Dezvoltare Economică a Judeţului Hunedoara promovează spaţiile care pot fi puse la dispoziţia invetsitorilor. Parcul de Afaceri de la Simeria este una din locaţiile care se pretează pentru desfăşurarea de activităţi comerciale.

“Îți oferim consultanță periodică gratuită și, la cerere, organizăm în clădirea multifuncțională seminarii, simpozioane, conferințe pe teme financiare, juridice sau marketing.Parcul de Afaceri Simeria – un pas înainte pentru dezvoltarea economică a județului Hunedoara!”, mai arată cei de la ADEH.

Valoarea totală a proiectului este de 22.954.570,72 lei din care 7.932.583,97 lei reprezintă valoarea finanţării nerambursabile din partea UE; 2.827.192,48 lei reprezintă contribuţia Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului; 3.966.291,99 lei reprezintă contribuţia Consiliului Judeţean Hunedoara; 8.228.502,28 lei reprezintă contribuţia Consiliului Local al orasului Simeria. Obiectivul proiectului vizează îmbunătăţirea infrastructurii regionale de afaceri din zona ţintă în vederea obţinerii unei creşteri economice prin crearea unui centru de promovare al iniţiativelor antreprenoriale pentru stimularea, atragerea şi dezvoltarea investiţiilor locale şi străine.

[slideshow_deploy id=’13837′]

 



« (Știre anterioară)