Drumarii riscă amenzi

 

Autorităţile locale de la Petroşani se pregătesc pentru sezonul de iarnă. Pentru ca ninsorile să nu îi ia prin surprindere, edilii petroşăneni au realizat planul operativ de acţiune pentru iarna 2016-2017, acesta urmând a fi supus spre aprobare consilierilor locali. Planul prevede măsuri precise. Astfel, pentru combaterea poleiului au fost stabilite mai multe măsuri. La apariţia poleiului şi a precipitaţiilor sub formă de ninsori slabe, de 5-6 centimetri, se acţionează cu utilaje cu lamă şi cu material antiderpant. Planul operativ prevede măsuri clare şi în ceea ce priveşte perioadele cu zăpezi mai mari de 30 de centimetri.

Imagini pentru deszapezire petrosani

“În cazul în care nu se poate interveni din cauza viscolului se va interveni imediat ce s-a oprit vântul, cu toate utilajele cu lamă din dotare pentru strângerea şi îndepărtarea zăpezii începând cu centrul civic şi continuând cu străzile din anexa 2 şi străzile secundare. Dacă se constată că este necesar se va administra şi material antiderapant pentru a îndepărta total zăpada de pe carosabil. Vor fi mobilizaţi în caz de nevoie în acţiunea de deszăpezire agenţii economici care au contract în derulare cu DADPP cu toate utilajele şi maşinile din dotare până la crearea condiţiilor de circulaţie pe străzi. Perioada maximă de punere în funcţiune optimă a suprafeţe stradale este de 24 de ore. Toate societăţile comerciale vor interveni în acţiunea de îndepărtare a zăpezii din faţa unităţilor şi din interior cu utilaje şi personal”, mai arată planul de acţiune pentru sezonul de iarnă 2016-2017.

Şi cetăţenii vor fi angrenaţi în acţiunea de deszăpezire.

“În vederea curăţirii zăpezii de pe trotuare, case particulare în zona societăţilor comerciale şi a instituţilor publice se vor mobiliza cetăţenii, factorii de răspundere în temeiul prevederilor regulamentului de salubrizare a municipiului Petroşani”, mai creionează edilii.

În cazul în care regulamentul nu va fi respectat, firma care trebuie să asigure deszăpezirea riscă sancţiuni conform prevederilor în vigoare.

 

[slideshow_deploy id=’36591′]

 

 



« (Știre anterioară)