INSEMEX Petroșani, participant la Săptămâna Europeană pentru Securitate și Sănătate în Muncă

insemex1De curând, la Călărași, s-a desfășurat, în cadrul Săptămânii Europene pentru Securitate și Sănătate în Muncă, simpozionul ”Locuri de muncă sănătoase pentru toate vârstele”, temă europeană lansată în dezbatere de Agenția Europeană pentru Securitate și Sănătate în Muncă. Evenimentul, organizat de ITM Călărași a reunit participarea unor specialiști în domenul sănătății și securității în muncă din întreaga țară. Printre aceștia s-au numărat și dr.ing. George Artur Găman – director general al INCD INSEMEX Petroșani și prof.univ.dr.ing. Roland Moraru – prorector al Universității din Petroșani.

S-a demonstrat și cu această ocazie, că securitatea și sănătatea în muncă reprezintăun concept față de care fiecare dintre noi trebuie să arate o atenție maximă, astfel încât de la prima secundă în câmpul muncii și până la momentul pensionării, lucrătorul să nu întâlnească evenimente care să-i afecteze integritatea organismului”, a declarat dr.ing. George Artur Găman, directorul INSEMEX Petroșani.

În carul simpozionului de la Clărași au prezentat puncte de vedere și expuneri de proiecte specialiști în domeniul secuității și sănătății în muncă de la cele două institute naționale de cercetare în domeniu, acreditate la nivel național și european, respectiv INSEMEX Petroșani și INCDPM (Institutul național de Cercetare și Dezvoltare în domeniul Protecței Muncii), dar și oficiali ai Primăriei, Prefecturii și Consiliului județean Călărași, ai Universității din Petroșani, ai Inspectoratului General de Stat pentru Inspecția Muncii, ai Direcției Generale de Control Securitate și Sănătate în Muncă, dar și inspectorii şefi, adjuncţi şi inspectori de muncă, din judeţele Olt, Dâmboviţa, Prahova, Bucureşti, Ilfov, Constanţa, Tulcea, Ialomiţa, Giurgiu, Teleorman. Au mai fost prezenţi, de asemenea, la acest important eveniment, agenţi economici mari din judeţul Călăraşi, servicii externe de prevenire şi protecţie, mass-media.

insemex3

[slideshow_deploy id=’17636′]