FOTBAL: Interviu cu antrenorul liderei Campionatului Județean de Fotbal, Aurel Vuțu Moldovan – Inter Petrila

La finalul turului campionatului județean de fotbal, Liga 4 – Hunedoara, cel mai important derby de campionat a fost cel în care s-au întâlnit cele mai bune formații ale acestui sezon, Inter Petrila și Hercules Lupeni. Echipa de pe malul de est a Jiului, Inter Petrila, antrenată de profesorul Aurel Moldovan, a fost cea care a avut câștig de cauză într-o partidă de fotbal care poate de mult nu s-a mai desfășurat, nu doar la Petrila, ci chiar în Valea Jiului.

aurel-vutu-moldovan

Reporter: Cum a văzut antrenorul Vuțu Moldovan partida din ultima etapă a turului campionatului?

 

Aurel Moldovan: A fost un adevărat derby, un derby al Văii Jiului între cele mai bune două echipe din județ, la finalul căruia s-a desemnat cu adevărat cea mai bună echipă, Inter Petrila, care a reușit performanța de a termina pe primul loc, având un singur egal și o înfângere, restul doar victorii în acest sezon. Această performanță a venit după un tur al campionatului în care s-a muncit din greu, atât în pregătire cât și în teren.

 

R: Contrastând cu obiectivele pe care Inter Petrila și le-a propus la începutul campionatului, cum se văd ele acum, la sfârșitul turului?

 

AM: Ne bucură nespus faptul că ne-am atins obiectivele stabilite la începutul campionatului, acest lucru se datorează în primul rând jucătorilor care s-au pregătit în mod exemplar, au dat dovadă de responsabilitate și seriozitate în pregătirea și desfășurarea jocurilor, unii jucători și-au schimbat atitudinea, devenind mai serioși, adevărați profesioniști.

 

R: Cum a fost până acum sprijinul orașului Petrila, pentru Inter Petrila?

 

AM: Da, atât conducerea Primăriei Orașului Petrila cât și Consiliul Local al Orașului, au fost tot timpul alături de noi și țin să le mulțumesc pe această cale, vedem cât este de greu pentru toate cluburile din județ pentru a putea obține sprijin financiar.

 

R: Fiind prezent la toate partidele susținute de Inter Petrila în acest sezon, am văzut că numărul suporterilor a crescut, de la meci, la meci.

 

AM: Da, așa este și ne bucurăm foarte mult că au fost tot mai numeroși suporterii acestei echipei, atât la meciurile de acasă cât și în deplasare. Ne bucură faptul că noi am avut ce să arătăm suporterilor și le mulțumesc că au dat dovadă de fidelitate echipei Inter Petrila. Acum, este normal să nu mulțumim pe toată lumea, poate și-ar fi dorit să câștigăm unele meciuri mai clar, dar fotbalul de asta este frumos, nu tot timpul lucrurile merg așa cum am vrea noi să meargă, de multe ori pot apărea surprize, plăcute sau neplăcute.

 

R: Aveți vreo observație în ceea ce privește meciul de sâmbătă?

 

AM: Pentru meciul de sâmbătă s-a demonstrat încă o dată că meritam victoria, datorită mersului jocului iar rezultatul cred că putea fi și mai mare, este totuși un rezultat mulțumitor care reflectă realitatea din teren. De asemenea, noi am respectat echipa Hercules Lupeni care are în componență o serie de jucători cu experiență, cu valoare, au arătat în timpul partidei că este o echipă bună, au avut momente de dominare, dar în acest meci nu puteau să ne oprească.

 

R: Ce transmiteți echipei pe care o antrenați, Inter Petrila?

 

AM: Vreau să evidențiez pe toată echipa, începând de la portari și până la ultimul jucător de pe banca de rezervă. Pe parcursul campionatului aș vrea totuși să menționez doi jucători, Câmpean și Kalai, aceștia și-au pus amprenta asupra evoluției echipei și asupra rezultatelor, demonstrând încă o dată valoarea pe care o au ca veterani ai fotbalului. Fiecare jucător își are rolul lui foarte important pentru această echipă și bineînțeles mă bucură foarte mult și evoluția juniorilor antrenați de Ion Androne care promit foarte multe prin evoluția care o au, o serie de jucători care oricând pot fi o soluție pentru echipa mare.

 

R: Un cuvânt pe final?

 

AM: Desigur, nu în ultimul rând, vreau să mulțumesc în mod deosebit președintelui secției de fotbal, Cosmin Negoi, care ne-a fost cel mai important sprijin în relația la nivel administrativ-sportiv de-a lungul tuturor acestor ani. De asemenea, președintelui clubului sportiv Inter Petrila, Eugen Duma, care prin implicarea în activitatea sportivă la nivelul clubului este un sprijin foarte important pentru noi ca și echipă.

 

R: Toate aceste lucruri au adus echipei Inter Petrila o performanță.

 

AM: Desigur, suntem pe primul loc în clasamentul campionatului județean de fotbal, campionii de toamnă ai acestui sezon și ne dorim acest mers și în returul campionatului.

[slideshow_deploy id=’41107′]



(Următoarea știre) »