Luna noiembrie – plină de activități (și de succese) pentru șahiștii de la CSM ”Mihai Viteazu” din Vulcan!

Micuții sportivi ai Secției de Șah a CSM ”Mihai Viteazu” Vulcan au un program foarte încărcat în cursul acestei luni. 

cupa-de-vest-1

În 12 noiembrie, Clubul de Șah din comuna Sînandrei a organizat concursul de șah rapid ”Cupa Sfântului Andrei”, o competiție aniversară la împlinirea a 10 ani de la înființare. Au participat 4 sportivi vulcăneni și, la finalul celor 7 runde, Raul Gircsis, Alin Peter și Timotei Tradnik au ocupat locurile IV, V și VI la categoria de sub 12 ani.

Surpriza de la Cupa de Vest

cupa-de-vest-2

A doua zi, o altă echipă de șahiști de la CSM ”Mihai Viteazu” Vulcan – formată din Oana Șchiopu, Diana Petculescu, Eduard Berechet, completată de Gabriela Cristocea de la CSM Petroșani și coordonată de antrenorul Alin Apostu – a participat la concursul pe echipe de șah rapid ”Cupa de Vest”, organizat la Caransebeș de către Primăria Municipiului Caransebeș și Asociația Județeană de Șah Caraș-Severin.
A fost o competiție de înalt nivel calitativ, au participat 18 echipe din Timișoara, Reșița, Giroc, Nădlac, Caransebeș, Deva și Vulcan. Au participat 4 maeștri internaționali, 2 maeștri Fide, iar 10 dintre participanți au avut între 2100 și 2450 puncte Elo!
Echipa CSM ”Mihai Viteazu” Vulcan a obținut un foarte onorabil loc VI în clasamentul general și un surprinzător loc I pentru echipele cu media coeficientului CIV – ELO de sub 1800 de puncte! Aceasta în condițiile în care media echipei este de doar 1382!

Confruntare de Valea Jiului la Superliga Feminină la Șah

cupa-de-vest-3

În perioada 18 – 27 noiembrie 2016, la Călimănești se desfășoară Campionatele Naţionale pe Echipe de Seniori – Superliga, cea mai prestigioasă competiție internă de șah pe echipe. Valea Jiului este reprezentată de trei jucătoare: Daria Vișănescu (în echipa CS Medicina Timișoara), Oana Șchiopu și Gabriela Cristocea (în echipa CSȘ nr. 1 Timișoara).
Runda din 23 noiembrie a adus față în față cele două echipe de pe Bega, iar la masa 4 s-au întâlnit două fete din Valea Jiului: Oana Șchiopu cu Daria Vișănescu. Bineînțeles că Daria nu a avut probleme să se impună în partida cu Oana, cea pentru care chiar și convocarea la această superligă a fost un lucru extraordinar!

Un nou sfârșit de săptămână de foc: atacăm și cu albele și cu negrele!
Și la Deva și la Timișoara!

gabi-c

Între 25 – 27 noiembrie, Clubul de Șah Deva organizează Cupa de Toamnă la șah clasic pentru copii de sub 16 ani. CSM ”Mihai Viteazu” Vulcan va participa cu 4 sportivi cu pretenții la podium: Diana Petculescu, Eduard Berechet, Maidik Alexandru și Tradnik Timotei.
Acest concurs va avea o secțiune de șah rapid, care va avea loc sâmbătă, 26 noiembrie, destinat copiilor de sub 10 ani și CIV de 1001. Vulcanul va fi prezent și aici cu cinci șahiști care nici nu concep să se întoarcă acasă fără medaliile puse în joc de organizatori.
Pentru că Secția de Șah a CSM ”Mihai Viteazu” Vulcan nu duce lipsă de jucători, vom onora și invitația prietenilor noștri din Timișoara și vom participa cu 4 sportivi la openul de șah rapid ”Cupa Kolping”, organizat de CS Mediator și CS Medicina Timișoara la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș”.

[slideshow_deploy id=’41494′]