Întâlniri la Petroșani și Lupeni pentru stabilirea modului de pregãtire și intervenție pentru protecția turiștilor din Zona Schiabilã Parâng și din Stațiunea Straja

Astãzi, 12 ianuarie 2017, au avut loc douã întâlniri la primãriile municipiilor Petroșani și Lupeni în scopul analizãrii modului de pregãtire și intervenție pentru protecția turiștilor din Zona Schiabilã Parâng și din Stațiunea Straja.

La întâlnirile inițiate de prefectul județului Hunedoara, domnul Valer UNGUR, au participat reprezentanții celor douã autoritãți ale administrației publice locale amintite, precum și conducãtorii instituțiilor județene cu atribuții în domeniu: inspectorul-șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean „Decebal” Hunedoara, domnul colonel dr. Robert Iulian VÎÞÃ; șeful Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, domnul comisar-șef de politie dr. Liviu Gabriel DUMITRU; inspectorul-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgențã „Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara, domnul locotenent-colonel Viorel Cornel DEMEAN; directorul Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara, domnul Ovidiu BODEANU; reprezentanții operatorilor instalațiilor de transport pe cablu din Parâng și Straja, șefii polițiilor locale din Petroșani și Lupeni, reprezentanții firmelor responsabile cu deszãpezirea în cele douã zone turistice și reprezentanții agenților economici care desfãșoarã activitãți turistice în zone.

Au fost dezbãtute problemele din activitatea curentã, specifice pentru Domeniul Schiabil Parâng și Stațiunea Straja și s-au propus soluții de colaborare și cooperare pentru înlãturarea eventualelor disfuncționalitãți.

„Aceastã acțiune este fireascã, întrucât ne preocupã permanent și siguranța turiștilor, în condițiile specifice sezonului de iarnã, cu atât mai mult în perioadele de ninsori abundente și avertizãri de ger și viscol”, a declarat prefectul județului Hunedoara, domnul Valer UNGUR.

[slideshow_deploy id=’19661′]