Miron Cozma, audiat ca inculpat, la Parchetul General, în dosarul Mineriadei: Sunt victimă la CEDO și inculpat aici. Procurorii știu că nu au ce să-mi facă

Fostul lider al minerilor, Miron Cozma, s-a prezentat în dimineața zilei de vineri la Parchetul General fiind citat în dosarul Mineriadei. Acesta a oferit mai multe declarații în fața jurnaliștilor, spunând că situația este incredibilă din punctul său de vedere. Motivul ar fi chiar procurorii pentru faptul că ei ar fi anchetat cazul și în 1990, după Mineriade.

Miron Cozma a mai spus că lui nu-i este frică de ce s-ar putea întâmpla în acest dosar, mai apoi spunând că a fost declarat victimă de către CEDO.

„E mult de discutat, mi-ar fi plăcut să discutăm și despre ce mi s-a spus că mi se va înmâna în fața avocatului. Nu-mi este frică, imi este frică numai de Dumnezeu.

Ideea de moralitate a fost încălcată de cei care anchetează cazul.

Cum este posibil ca procurorii care anchetează acum, în ’90 îi anchetau pe cei din Piața Universității. Cum vă explicați? Acum îi susțin pe cei din Piața Universității. Domnii procurori poate nu au învățat că există în Codul Penal și complicitate și favorizarea infractorului”, a transmis Cozma la intrarea la Parchetul General.

De asemenea, Cozma a declarat că este paradoxal, pentru că CEDO a spus că este victimă, iar acum, în dosarul Mineriadei, este inculpat.

„Eu, Miron Cozma, sunt victimă la CEDO și inculpat aici. Este de-a dreptul paradoxal și procurorii știu că nu au ce să-mi facă. Și acum ei zic ca Miron Cozma nu poate fi acuzat pentru subminarea puterii în stat, în 1990.

Dosarul acesta a fost susținut la Paris, el fiind urmărit pentru dorința de a fi respectată legea. Pe 13 septembrie au fost împușcați oameni, înainte să vină minerii aici- cum este posibil ca marele președinte Constantinescu să-l ia pe Petre Roman și să-l pună președintele Senatului?”, a mai spus Miron Cozma.

romanialibera.ro

[slideshow_deploy id=’13835′]