Nepăsarea unora, nervii altora

Lupenenii se confruntă cu probleme din cauza vacilor lăsate nesupravegheate pe domeniul public. Pe parcursul anului trecut, fostul primar al municipiului Lupeni, Cristian Resmeriță a amendat proprietarii de animale de mai multe ori, însă acțiunile sale nu au avut efectul scontat. Vacile sunt tot abandonate de proprietari, iar acestea au devenit parte integrantă a peisajului urban. Vacile maidaneze stau de cel putin 2 ani pe strãzile din Lupeni si proprietarul lor a fost amendat în repetate rânduri, dar degeaba. Animalele stau tot pe stradã si, cu toate cã s-a intervenit si la APIA, ca proprietarul sã nu mai primeascã subventie, nimeni nu l-a convins sã le ia acasã. Acum, consilierii locali de la Vulcan vin cu o altă propunere. Aceea de a se construi un adăpost pentru animalele lăsate nesupravegheate.

“Solicit să avețI în vedere la alcătuirea bugetului local pentru anul 2017, sumele optime pentru construirea unui adăpost pentru animalele mari (vaci) lăsate nesupravegheate de proprietari, pe domeniul public”, arată consilierul local Cristian Roșu în propunerea făcută la elaborarea bugetului local al municipiului Lupeni pentru anul 2017.

Lupenenii sunt exasperați de vacile lăsate să umble libere prin oraș. În acest sens și aceștia s-au adresat municipalității.

“Am depus catre Consiliul local Lupeni, județ Hunedoara o sesizare in care am cerut sa se ia masurile ce se impun ca aceste animale sa nu mai fie lasate libere pe domeniul public. Sesizarea a fost semnata de mai multi localnici indignati de faptul ca nu s-a luat nici o masura si aceste vaci de circa 2-3 ani sunt tot pe strazile orasului”, spune o lupeneancă.

 

[slideshow_deploy id=’17636′]



(Următoarea știre) »