Poate începe procesul lui Gheorghe Ile

 

Tribunalul Hunedoara a dispus începerea procesului penal în care Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan, este trimis în judecată pentru infracțiuni de fals intelectual. În schimb, în ceea ce îl privește pe directorul Pregoterm Vulcan, Marius Danci, instanța de la Deva i-a admis contestația.

“În temeiul art. 347 din Codul de procedură penală, admite contestaţia formulată de inculpatul DANCI MARIUS DANIEL împotriva încheierii penale nr. 240/CP/2016 din data de 14.11.2016 pronunțate de judecătorul de cameră preliminară de la Judecătoria Petroşani în dosarul nr. 8486/278/2016/a1. Desfiinţează încheierea contestată. În temeiul art. 345 al 1 şi 2 din Codul de procedură penală, admite parțial excepţiile invocate de inculpatul DANCI MARIUS DANIEL și constată neregularitatea rechizitoriului din data de 27.07.2016 întocmit în dosarul nr.133/P/2016 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, în privinţa infracțiunii de delapidare prev. şi ped. de art. 295 din C.pen., în sensul că prin procesul verbal de aducere la cunoştinţă a calităţii de inculpat şi de punere în mişcare a acţiunii penale s-a reţinut fapta inculpatului de a-și însuşi pentru sine ori pentru altul, contravaloarea cantităţii de 26381 kg fier vechi valorificat pentru care nu există facturi în sumă de 19936 lei, însă prin rechizitoriu s-a reţinut împotriva inculpatului fapta de a-şi însuşi sumele de bani rezultate în urma valorificării fierului vechi rezultat din dezmembrarea echipamentelor şi reţelelor din punctele termice şi de-a folosi şi dispune de astfel de bunuri aflate în administrarea sa, provocând un prejudiciu bugetului Consiliului Local al Primăriei Municipiului Vulcan în valoare de 480.247,13 lei”, arată soluția din camera preliminară a Tribunalului Hunedoara.

 

în ceea ce îl privește pe Gheorghe Ile, acestuia i-a fost respinsă contestația.

 

“Respinge celelalte cereri şi excepţii invocate de inculpații DANCI MARIUS DANIEL, ILE GHEORGHE, DUNA GHEORGHE DANIEL şi VELEA GABRIEL împotriva legalităţii rechizitoriului, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Comunică prezenta încheiere Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara. În termen de 5 zile de la comunicare procurorul va remedia neregularităţile actului de sesizare şi va comunica judecătorului de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei”, mai arată soluția.

Gheorghe Ile este convins că va câștiga procesul. Acesta a declarat anul trecut că “vorba de o hotărâre de consiliu local care nu şi-a făcut efectul şi ni s-a făcut o plânege penală. Dacă e ceva, cei care au greşit vor răspunde. Noi vom demonta toate acuzaţiile”

Anchetatorii au întocmit acest dosar, după ce în urmă cu doi ani, primarul Gheorghe Ile a iniţiat o hotărâre de consiliu pentru trecerea unor bunuri de la societatea de termoficare din municipiu în patrimoniul primăriei, deşi bunurile respective nu ar fi existat. În acelaşi dosar, Marius Danci, directorul Pregoterm, societate din care s-a desprins în 2014 Termoficare Vulcan, este acuzat de delapidare.

[slideshow_deploy id=’19661′]