Turiști blocați în telegondolă

Mai mulți turiști au rămas blocați în telegondolă. Totul s-a întâmplat în stațiunea montană Straja, însă a fost doar un exercițiu la care au luat parte salvamontiștii și jandarmii montani.

 

“Este pentru prima dată când se organizează un astfel de exerciţiu complex, în care sunt angrenate toate forţele care acţionează în mediul montan. Cele trei scenarii  prezentate în cadrul exerciţiului au fost alese pornind de la acţiunile reale desfăşurate în ultima perioadă în judeţul nostru”, spun cei de la Comitetlul pentru Situații de Urgență.

Exerciţiul comun a fost organizat în scopul de a testa capacitatea de intervenție a salvamontiștilor, jandarmilor, polițiștilor, reprezentanților I.S.U. și operatorilor instalațiilor de transport pe cablu.

Exerciţiul comun a urmărit modul de acţiune în următoarele situaţii:

–        Intervenția pentru acordarea primului ajutor și transportul accidentatului de pe o pârtie de schi;

–        Intervenția pentru căutarea unei persoane rătăcite în zona montană;

–        Intervenția pentru salvarea persoanelor din instalațiile de transport pe cablu în cazul în care instalațiile se blochează.

Suprefectul județului Hunedoara, Fabius Kiszely subliniază că exercițiul și-a atins scopul

„A fost un exercițiu care și-a atins scopul. Exercițiul a fost o simulare în condiții cât mai aproape de situația reală, iar in acest context, interoperabilitatea dintre instituțiile implicate a funcționat la parametri optimi. După acest exercițiu, s-a concluzionat că, la încheierea sezonului de schi, este necesară efectuarea unei analize a activității de intervenţie în domeniul schiabil, pe tipuri de risc. Pe viitor, vom încerca să promovăm exerciciții similare și în alte domenii de interes”, a subliniat suprefectul Fabius Kiszely, care s-a aflat la exercițiu din Straja.

[slideshow_deploy id=’13837′]