Tiberiu Iacob Ridzi la Adunarea Municipiilor din România

Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani a participat, luni, la ședința Asociațiilor municipiilor din România. Au fost dezbătute mai multe subiecte de interes, iar unul dintre acestea vizează noua taxă pe gunoi pe care trebuie să o plătească primăriile.

“Am fost ieri la București unde a avut loc ședința Asociațiilor municipiilor din România. Au fost discuții și decizii pe care le-am luat. A fost o chestiune legată de proiectul Codului Administrativ, a fost punctul nostru de vedere, pe elaborarea acestui cod administrativ, totodată a avut loc o discuție pe salarizarea personalului din administrația publică locală. Aici sunt o serie de lucruri legate de influențele pe care le are această lege sau ultimele creșteri salariale și impactul asupra bugetelor locale. Am mai avut o discuție cu domnul de la Ministerul Mediului pentru că există o taxă de 80 de lei/tonă pe care trebuie să o plătească administrațiile publice începând de la 1 ianuarie. E vorba deun angajament pe care îl are România legat de colectarea selectivă și depunerea deșeului menajer selectat în gropile ecologice. În anul acesta trebuie să fie o cantitate de 10% din total, anul viitor 20%, iar până în 2025 100% această cantitate care se depune în gropi trebuie selectată. Această taxă nu poate să intre în costul gunoiului. Încă nu s-a luat o decizie”,  a subliniat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

La discuţii au participat Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Lia- Olguţa Vasilescu, Secretarul de Stat din MDRAPFE, Sirma Caraman, Preşedintele ANAP, Bogdan Puşcaş, dar si reprezentanţi ai Ministerului Mediului, precum şi ai Ministerului Fondurilor Europene. Primarii au ridicat şi problema absorbţiei fondurilor europene şi au cerut sprijinul membrilor Guvernului pentru a se reuşi depunerea documentaţiei, demararea procedurilor şi implicit a proiectelor cât mai curând. Conducerea AMR a transmis şi propunerile sale pentru proiectul de Cod Administrativ şi a stabilit ca Adunarea Generală să aibă loc în data de 13 martie 2017, la Bucureşti.

[slideshow_deploy id=’13837′]