Paramedici și pompieri din Valea Jiului între premianții anului 2016 la I.S.U. Hunedoara

premiiisu1Cu ocazia evaluării activității în anul 2016, I.S.U. Hunedoara a oferit titlul de pompierul și paramedicul de onoare al anului.

– Pompierul anului 2016 a fost desemnat plutonierul major Iulian Spătaru de la Detașamentul de Pompieri Deva. În anul 2016, subofițerul a participat diferite acțiuni de salvare a persoanelor din medii ostile (fântâni, surpări de maluri de pământ sau stânci abrupte). Pe timpul desfășurării acțiunilor de intervenție dă dovadă de mult curaj, operativitate și devotament pentru salvarea persoanelor, evacuarea bunurilor materiale precum și înlăturarea efectelor dezastrelor.

– Paramedicul anului 2016 a fost desemnat plutonierul major Linu Hârban. Pompierul a participat în cursul anului trecut la peste 200 de intervenții în cadrul modului SMURD Petroșani evidențiindu-se la o intervenție din municipiul Petroșani unde a reușit, în urma manevrelor de resuscitare efectuate timp de 40 de minute să resusciteze și să scoată din stop cardio-respirator un bărbat în vârstă de aproximativ 60 de ani.

De asemenea, comanda inspectoratului a recompensat cu diplome de merit pompierii cpt. Cristian Baleia, plt.maj. Nicolae Paliță, plt.maj. Arthur Schneider, plt.maj. Laurențiu Istrate și paramedicul Valentin Anicăi pentru gestul nobil de solidaritate și responsabilitate arătat la sfârșitul anului trecut când au salvat cu mâinile goale un tânăr de 18 ani grav accidentat și în pericol de hipotermie, ca urmare a unui accident rutier produs pe raza localității Vulcan.

Pentru buna colaborare instituțională, comanda I.S.U. Hunedoara a oferit diplome de merit și reprezentanților autorităților locale și județene.

pemii isu2

[slideshow_deploy id=’36591′]