Doi hunedoreni vor obține gratuit permisul de conducere

Cei doi tineri au luat parte la programul demarat de Fundația pentru Comunitate și susținut de MOL România, proiect care sprijină 40 de tineri din medii defavorizate în obținerea permisului de conducere auto.  

Fondurile alocate de MOL România pentru această ediție a Programului sunt de 75.000 lei. Cei doi hunedoreni care au primit finanțare sunt din Deva, respectiv Costa Arpad și Nedelca Maria. În cadrul acestei ediții, MOL România va suporta costurile obținerii permisului de conducere (cursurile școlii de șoferi și a taxelor adiacente) pentru 40 de tineri proveniți din medii defavorizate. Sprijinul se acordă tinerilor fără posibilități materiale, pentru care deținerea permisului reprezintă o condiție sau un avantaj în obținerea unui loc de muncă, sau poate constitui un instrument benefic în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu în cazul celor deja angajați.

La ediția a 2-a a programului s-au înscris 90 de tineri din 20 de județe, care au solicitat finanțare pentru acoperirea cheltuielilor permisului de conducere categoria B, C și tractoare agricole. Beneficiarii au fost selectați în urma jurizării proiectelor depuse, ținând cont de situația materială, de scrisoarea de motivare personală și de recomandările prezentate. În unele cazuri s-au realizat interviuri atât cu candidații cât și cu persoanele sau reprezentanții instituțiilor și organizațiilor care i-au recomandat pentru obținerea finanțării.

„Programul MOL – Permis pentru viitor înseamnă mai mult decât un sprijin financiar. El reprezintă o șansă pe care le-o oferim acestor tineri, un acces la un instrument care le va aduce un avantaj concret pe termen lung, sprijinindu-i să pornească sau să avanseze în carieră. După cum am constatat la prima ediție a programului, sprijinul concret primit la început de drum – programul se adresează tinerilor cu vârste între 17 și 25 de ani – poate reduce dezavantajul generat de situația socială sau materială. Noi le dorim succes tuturor noilor beneficiari, le dorim să obțină fără emoții permisul de conducere și sperăm că acesta va constitui un avantaj pentru ei în carierele pe care le urmează”, a declarat Camelia Ene, Director executiv al MOL România.

[slideshow_deploy id=’24093′]