Adjunctul IJJ Hunedoara și-a încheiat misiunea în Afganistan

Colonelul Mihai Aurelian IOSIF și colonel Florinel FLUERAȘ au încheiat turul de serviciu din cadrul misiunii NATO Resolute Support Afganistan, cei doi revenind în siguranță în țară în cursul nopții de 02 martie a.c.

Pe durata misiunii sale de un an (2016-2017) colonel Mihai Iosif a deținut funcția de Consilier al șefului de Stat Major din Ministerul de Interne Afgan contribuind zilnic prin experiența sa profesională la îmbunătățirea activității Ministerului de Interne Afgan — structură esențială pentru stabilitatea și funcționarea statului afgan. Mihai Aurelian IOSIF deține funcția de adjunct al inspectorului șef din cadrul Jandarmeriei Hunedoara.

În calitate de Consilier Senior al Şefului de Stat Major din Ministerul de Interne Afgan, ofițerul jandarm și-a adus contribuţia prin consilierea de specialitate a  Şefului de Stat Major din Ministerul de Interne Afgan, MG Rahimullah Burhani, în domeniile pe care acesta le are în subordine: Drepturile omului, femeilor şi ale copiilor, Relaţii Publice, Relaţii Internaţionale, Poliţie Comunitară, Apel de Urgenţă 119, Securitatea, paza şi accesul în sediul MoI. În luna august 2016, colonel Mihai  Iosif a fost decorat cu medalia Armatei Americane Combat Action Badge (US Army CAB) pentru profesionalismul demonstrat în îndeplinirea misiunilor încredinţate și și-a încheiat a treia misiune internaţională.

Foto: adevarul.ro

[slideshow_deploy id=’20328′]