Soluții. Deponeul de la Bârcea funcțional poate peste două luni

Deponeul ecologic de la Bârcea Mare ar putea fi funcțional peste două luni. Ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh a spus, la Deva, că autoritățile au trei variante de lucru, iar prioritatea ministerului Dezvoltării este ca județul Hunedoara să nu returneze zecile de milioane de euro Comisiei Europene.

“Cu privire la SMID-ul din județul Hunedoara, din punctul nostru al finanțatorului, am asigurat toate măsurile ca acest proiect să nu returneze către Comisia Europeană și să devină funcțional. Am avut discuții cu autoritatea de management, am primit și propunerile pentru soluționarea exactă a situației. Noi încercăm să soluționăm problema colectării deșeurilor de pe teritoriul județului Hunedoara. achiziția va merge cu procedurile sale, fie cu CNSC sau alte instanțe de judecată. Pr noi ne interesează ca cetățenii să sufere că cineva se ceartă cu cineva și rămân deșeurile pe stradă. Am încercat să găsim soluții ca acest deponeu, până la soluționarea licitațiilor, până la exista un operator desemnat prin procedură acest deponeu să funcționeze pentru ca populația să nu aibă de suferit”,  a declarat Sevil Shhaideh, vicepremierul României.

 

Autoritățile județene au trei opțiuni pentru operaționalizarea deponeului.

 

“Procedura de achiziție publică își urmează cursul, partea de deponeu are trei variante de soluționare, fie un serviciu propriu temporar, fie un operator temporar, fie un deponeu temporar. Rămâne la opțiunea CJH și a autorităților locale să aleagă astfe încât să fie și rapidă și economică”,  a mai subliniat sursa citată.

 

[slideshow_deploy id=’27028′]